Αιφνιδιαστική σύσκεψη στο αμφιθέατρο «Επισμηναγός (Ι) Καμπέρος» στον 6ο όροφο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, στο Στρατόπεδο «Παπάγου» συγκάλεσε ο υπουργός, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην οποία συμμετείχαν στελέχη από το Γραφείο του Υπουργού, τις Γενικές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις που ανέλαβαν ανά τομέα να φέρουν εις πέρας την προβολή, την παρουσία και την επικοινωνία του ΥΠΕΘΑ πριν, στη διάρκεια και μετά τη Διεθνή Έκθεση Αμύνης και Ασφαλείας “DEFEA 2021”, που πραγματοποιήθηκε – ως γνωστόν – το τριήμερο 13-15 Ιουλίου 2021.

Στην προαναφερθείσα σύσκεψη, που είχε τη μορφή «αποενημερώσεως» (“debriefing”) συμμετείχαν ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Θάνος Βάλαρης, ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού Πρέσβης Ελευθέριος Αγγελόπουλος, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η λεγόμενη «ομάδα δράσης Παναγιωτόπουλου», ή πιο… «επιχειρησιακά», λόγω ΥΠΕΘΑ, γνωστή ως «Task Group Παναγιωτόπουλου», μεταξύ των άλλων πέτυχε την παρουσία δεκάδων ξένων υπουργών και υφυπουργών Αμύνης, αλλά και ξένων αρχηγών, τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (όπως για παράδειγμα ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερρύ Μπρετόν), ενώ βοήθησε με πολλούς και διάφορους τρόπους στην παρουσία στην Έκθεση των μεγάλων ξένων εταιρειών αλλά και των εταιρειών της εγχωρίου αμυντικής βιομηχανίας, όπως επίσης αλλά και στην επικοινωνία πρωτοβουλιών του ΥΠΕΘΑ όπως η συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» που πραγματοποιήθηκε για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.

Μιλώντας στη διάρκεια της συσκέψεως ο ΥΕΘΑ ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν χωρίς ωράρια για την επίτευξη των αντικειμενικών στόχων που είχαν τεθεί για την Έκθεση από πλευράς ΥΠΕΘΑ, γι’ αυτό το «πρώτο βήμα», όπως το ονόμασε ο Υπουργός, ο οποίος συνέστησε μάλιστα να είναι όλοι έτοιμοι για τα «επόμενα βήματα» που θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα. «Είμαι τυχερός που σας έχω και δουλεύουμε μαζί», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος για να λάβει την άμεση απάντηση από τον καθήμενο δίπλα του ΥΦΕΘΑ, ο οποίος πήρε τον λόγο λέγοντας: «Κι εμείς είμαστε τυχεροί που έχουμε εσάς υπουργό και βάζουμε ψηλά τον πήχη των επιτυχιών».

Τώρα όλα αυτά είναι βεβαίως παρελθόν, αλλά όπως κάνουν οι καλοί μάνατζερ ετοιμάζουν από σήμερα το…αύριο!