Από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας για το νομοθέτημα που αφορά το «Νέο σχολείο» και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επισήμανε ότι «το σχολείο που θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο. Θα έχει 11.700 νέους εκπαιδευτικούς στη Γενική Εκπαίδευση, τους πρώτους διορισμούς που έγιναν μετά από 12 χρόνια».

«Συνολικά στα δύο πρώτα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν γίνει 16.200 μόνιμοι διορισμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Πρωτοφανής η δήλωση Αλέξη Τσίπρα για την ΕΒΕ

«Πρωτοφανή» χαρακτήρισε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η κ. Κεραμέως εξηγώντας τους λόγους, «ακυρώνει την προσπάθεια των συνυποψηφίων αυτών που πέτυχαν μεγαλύτερη βαθμολογία, παρακάμπτει στην ουσία το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων και κάθε αίσθημα δικαίου, αγνοεί επιδεικτικά που τη βάση τα ίδια τα πανεπιστήμια επέλεξαν και ακυρώνει την προσπάθεια των ίδιων των υποψηφίων που συνάντησε που μπορούν να περάσουν σε άλλες πόλεις».


«Είναι πραγματικά θλιβερό να εργαλειοποιεί έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση νέους ανθρώπους» συνέχισε η υπουργός Παιδείας.

Στη διάρκεια της ομιλίας της για τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, «Αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «από τον Σεπτέμβριο, θα υπάρχει θέση στα νηπιαγωγεία για κάθε τετράχρονο μαθητή. Δραστηριότητες στα αγγλικά σε όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία. Νέες θεματικές στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων, σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια: Ρομποτική, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οικολογική συνείδηση, εθελοντισμός, σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός. Όλα αυτά μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα»,

Η υπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει προχωρήσει η κυβέρνηση στο σύστημα της εκπαίδευσης όπως: 

  • Οριζόντιες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σε ψηφιακά εργαλεία-νέες δεξιότητες
  • Νέα προγράμματα σπουδών στη γενική εκπαίδευση
  • Σχεδόν διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία από πέρσι
  • Τα πρώτα 6 πρότυπα επαγγελματικά Λύκεια στην ιστορία της χώρας.
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός
«Αποκεντρώνουμε αρμοδιότητες από τη Βουλή, από το υπουργείο, από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και τις δίνουμε εκεί που χτυπάει η ''καρδιά'' της εκπαίδευσης, στο ίδιο το σχολείο» είπε η Νίκη Κεραμεώς και συμπλήρωσε «εισάγουμε ένα σύστημα αξιολόγησης με στόχο την ανατροφοδότηση, την αναβάθμιση».