Πρόθεση δωρεάς και τρίτου πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό γνωστοποίησε ο ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής και Υποναύαρχος επί τιμή Παναγιώτης Λασκαρίδης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στο γραφείο του Υπουργού.

Η πρόθεση του Ευπατρίδη εφοπλιστή και Υποναυάρχου ε.τ. έγινε φυσικά δεκτή από τον ΥΕΘΑ, καθώς πρόκειται για ένα ακόμα πλοίο γενικής υποστηρίξεως (ΠΓΥ), το τρίτο κατά σειρά, που δωρίζει στο Π.Ν., για την κάλυψη των επιχειρησιακών του αναγκών και την υποστήριξη των αποστολών του, κάτι που σημαίνει ότι σιγά-σιγά και με συντονισμένο τρόπο ανανεώνεται ο στόλος των ΠΓΥ που στην πλειονότητά του ήταν πολύ μεγάλης ηλικίας.

Η δωρεά από πλευρά του κ.Λασκαρίδη αφορά το πλοίο “PSV WILSON ATLNTIC” που ναυλοχεί επί του παρόντος σε λιμάνι της Δανίας και είναι αναλόγων δυνατοτήτων με τα ήδη υπηρετούντα στον Ελληνικό Στόλο ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» και «ΗΡΑΚΛΗΣ», αμφότερα επίσης προσφορές του ίδιου δωρητή. Ο κατάπλους του στην Ελλάδα προγραμματίζεται μετά την ολοκλήρωσης των διαδικασιών πιστοποιήσεώς του.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.