Για υπερδιπλασιασμό του ποσοστού των εργαζομένων στις προνοιακές δομές που είναι πλέον εμβολιασμένοι, από τη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το μέτρο της υποχρεωτικότητας, έκανε λόγο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», η κα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι στις δημόσιες δομές το ποσοστό του εμβολιασμένου προσωπικού έφτασε στο 91% από το 42%, ενώ και στις ιδιωτικές δομές το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 85%.

Τρίτη δόση για τους ηλικιωμένους

Παράλληλα, η κα Μιχαηλίδου είπε ότι με δεδομένο ότι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές είναι από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν χρονικά, συζητάται με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων το ενδεχόμενο να τους χορηγηθεί τρίτη δόση εμβολίου άμεσα.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που εργάζεται σε αυτές τις δομές, ο αριθμός των ανεμβολίαστων έχει πέσει πλέον κάτω από τις 2.000.

Για τις υιοθεσίες

Στη συνέχεια, η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου της, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή σε δημόσια διαβούλευση.

Μέχρι σήμερα δινόταν η δυνατότητα σε καταδικασθέντες για αδικήματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όπως για παράδειγμα η παιδεραστία, να προσλαμβάνονται σε δομές ανηλίκων και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη με την οποία αυτό θα απαγορεύεται.

Ερωτηθείσα για τις υιοθεσίες, είπε ότι όντως η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα, αλλά πλέον έχει απλοποιηθεί και συντομευθεί, αφού γίνεται ηλεκτρονικά.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν μικρά παιδιά για υιοθεσία σε αυτές τις δομές. Ενδεικτικά είπε ότι στις 82 δομές δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί κάτω των 6 ετών για υιοθεσία. Συμπλήρωσε δε ότι από τη στιγμή που κάποιος θα κάνει την αίτηση μέχρι να τη στιγμή που θα συνδεθεί με κάποιο παιδί θα περάσουν περίπου 9 μήνες.