Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα, έκανε για μία ακόμη φορά σαφές ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών έστω και με την πρώτη δόση, θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου και χωρίς παράταση, όπως έχει αποφασιστεί.

Θα ανοίξει πλατφόρμα πρόσληψης προσωπικού 

Ειδικότερα, ο κ.Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι: «Το μέτρο της υποχρεωτικότητας απευθύνεται σε αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα των πλέον ευπαθών συμπολιτών μας. Η μεγάλη πλειονότητα των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί. Θα θέλαμε η υποχρεωτικότητα να μην ήταν ποτέ θέμα συζήτησης στη χώρα μας. Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Προβλέπει αναστολή των καθηκόντων. Όσοι τεθούν σε αναστολή, όταν -εφόσον εμβολιαστούν- επιστρέψουν στη θέση τους, είναι πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, ανάλογα με τις ανάγκες. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται. Κάνουμε ύστατη έκκληση να εμβολιαστούν. Η πλατφόρμα για την πρόσληψη προσωπικού που θα καλύψει τα κενά, θα ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου και για λίγες ημέρες».

Η κυβέρνηση έχει καθήκον να προστατεύει όλα τα μέλη της και ειδικότερα τα αδύναμα. Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλητα από την 1η Σεπτεμβρίου, για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση. Θα υπάρξει επιστροφή μισθού για όσους έχουν λάβει προκαταβολικά τον μισθό τους και όσοι επιστρέψουν είναι πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν διαμορφωθεί τότε».

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε επίσης, ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις ενδιαφέροντος όσων επιθυμούν να εργαστούν στις δομές και να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.