Το δύσκολο πόστο του Υπουργείου Υγείας, που κατείχε μέχρι στιγμής ο Βασίλης Κικίλιας, αναλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης. Η υπουργοποίηση του κ. Πλεύρη είναι από τα στοιχεία του ανασχηματισμού που δίνουν και το στίγμα των σημαντικών αλλαγών, καθώς είναι από τα λίγα υπουργεία που άλλαξαν υπουργό.

Ο κ. Πλεύρης συμμετέχει στην αναδιάταξη της νέας κυβέρνησης έχοντας αναλάβει ένα από τα πολύ δύσκολα πόστα καθώς σε επίπεδο αποτελεσματικότητας κρίνεται ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Ο ίδιος γνωρίζει όσο λόγοι πολιτικοί τον τομέα της υγείας. Οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, οι συνολικές παρεμβάσεις του αλλά και η επαγγελματική του εμπειρία επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση αυτή και αποτελούν εχέγγυα για την δυνατότητα του να ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο κύκλο προκλήσεων που ανοίγονται για τον τομέα της υγείας.

Άλλωστε, ο ίδιος ο νέος υπουργός γνωρίζει άριστα τα προβλήματα και των αγώνα των γιατρών, μέσα από την προσωπική περιπέτεια υγείας που είχε πριν από λίγα χρόνια. 

Μαζί του στον αγώνα αυτό και η κ. Ασημίνα Γκάκα, που είναι η συντονίστρια και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία». Η κ. Γκάκα, αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έδωσε από την πρώτη γραμμή την μάχη της πανδημίας, και που αντιμετώπιση την κρίση αυτή όχι επικοινωνιακά, αλλά μέσα από τις ΜΕΘ και τις κλινικές covid. Να σημειωθεί ότι η κ. Γκάγκα ήταν και υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Εκτός κυβέρνησης μένει ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας, μετακινείται στο υπουργείο Τουρισμού.