«Είμαι υπέρ της θέσης ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός, έχω την άποψη ότι έπρεπε να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο σε όλο τον πληθυσμό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

Για τους εμβολιασμούς, ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι για διάφορους λόγους ο καθένας δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. «Το θετικό είναι ότι οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι είμαστε πάνω από το 60% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 18 αλλά βέβαια θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο ο κλάδος των υγειονομικών να μην έχουν κάνει εμβόλια. Θα σταθώ το θετικό μήνυμα ότι το 93,5% των γιατρών έχουν κάνει εμβόλια και βέβαια έχει αυξηθεί το ποσοστό των νοσηλευτών που είναι γύρω στο 83%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάνει θα καταλάβουν έστω και σήμερα, κάλλιο αργά παρά ποτέ ότι πρέπει να κάνουν εμβόλιο. Εν πάση περιπτώσει μια που φαίνεται ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, αν και αυτό είναι ένα σενάριο που είναι στο τραπέζι, θα έπρεπε ήδη συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων να έχουν κάνει εμβόλιο», επισήμανε μεταξύ άλλων.

«Δηλαδή ο κλάδος της υγείας θα έπρεπε να έχουν κάνει εμβόλιο, οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, αυτό ήδη είναι υποχρεωτικό, οι εκπαιδευτικοί, οι ένστολοι. Όπως επίσης και κλάδοι ιδιωτικού τομέα για παράδειγμα το να πάμε σε ένα εστιατόριο να έχουμε κάνει εμείς τα εμβόλια και να μην το έχει κάνει ο μάγειρας ή ο σερβιτόρος που μας σερβίρει κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο. Στις συγκεκριμένες κατηγορίες έπρεπε να έχουν γίνει ήδη υποχρεωτικά τα εμβόλια και η λογική να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εντάξει κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να πειστούν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Καράογλου δήλωσε: «Η Συμφωνία είναι δεδομένη και υπάρχει όμως υπάρχει το ζήτημα της καλής εφαρμογής της Συμφωνίας, είπαμε ότι θα παρακολουθούμε με προσοχή αν οι γείτονες μας την εφαρμόζουν και φαίνεται ότι δεν την εφαρμόζουν ή εφαρμόζουν ότι τους συμφέρει».

«Σε αυτό που στέκομαι και είναι πολύ σημαντικό είναι η ξεκάθαρη δήλωση που έγινε μετά τις προκλήσεις με αφορμή το Euro και από τον πρωθυπουργό και από το υπουργό Εξωτερικών ότι δεν βιαζόμαστε για την επικύρωση των τριών μνημονίων που είναι συνακόλουθα της Συμφωνίας αυτής», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Προφανώς αξιολογείται καθημερινά και παρακολουθείται πολύ προσεκτικά από το υπουργείο Εξωτερικών η συμπεριφορά των Σκοπίων σε όλα τα διεθνή Φόρα αλλά και γενικότερα και θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το οποίο μας καλύπτει και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα κάνει αυτό που είναι ωφελιμότερο για την πατρίδα μας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, ο βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε: «Τα πρόσωπα σηματοδοτούν την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής, η κεντρική κατεύθυνση βεβαίως πάντοτε δίνεται από τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός βλέπει και παρακολουθεί από ψηλά όλες τις δράσεις, βλέπει που υπάρχουν τυχόν καθυστερήσεις, βλέπει που υπάρχουν προβλήματα κάνει και πρέπει να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που επιβάλλονται».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ.Τσίπρα για καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τόνισε: «Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι του κ. Τσίπρα, λογικό είναι δεν μπορεί να βγει να πει ότι θα χάσουμε τις εκλογές. Είναι σημαντικό το ότι λεει ότι μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε έστω και με μια ψήφο γιατί καταλαβαίνει ότι δύσκολα από ένα λογικό άνθρωπο θα πιστέψει ότι μπορεί να γίνει αυτή η μεγάλη ανατροπή. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς και στην περίπτωση αυτή που είναι δύσκολή και αντιμετωπίσουμε χίλια δύο προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κακή, μια ανεύθυνη αντιπολίτευση η οποία ψαρεύει στα θολά».

«Από τη μια βγαίνει επισήμως ο κ. Τσίπρας και λέει είμαστε υπέρ του εμβολίου και από την άλλη αφήνει τον υπαρχηγό, τον κ. Πολάκη, να βγαίνει να λέει ότι το εμβόλιο κάνει κακό. Αυτά είναι ζητήματα που θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει, τις παθογένειες τις εσωτερικές του αν θέλει να διαδραματίσει ένα σοβαρό και υπεύθυνο ρόλο στην πολιτική ιστορία του τόπου», κατέληξε.