«Με Χαράζω τις φλέβες μου και κοκκινίζουν τα όνειρα. Και τσέρκουλα γίνονται στις γειτονιές των παιδιών. Και σεντόνια στις κοπέλες που αγρυπνούνε. Κρυφά για ν' ακούν των ερώτων τα θαύματα» με αυτή την στροφή από το τραγούδι «Ανοίγω το Στόμα» που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης θέλησε να αποχαιρετήσει τον μεγάλο δημιουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης. Μάλιστα πριν εισέλθει στην αίθουσα ο κ. Σκανδαλίδης ήταν βαθιά συγκινημένος και φορτισμένος συναισθηματικά καθώς ο ίδιος είχε ζήσει και γνωρίσει καλά τον μουσικοσυνθέτη.

«Ένας άνθρωπος που δεν σημάδεψε μια εποχή αλλά σημάδεψε έναν ολόκληρο αιώνα… αγωνιστής δημοκράτης, μεγάλος πατριώτης, Έλληνας, που συνδύασε την αγωνιστική του δράση που ήταν στρατευμένος σε έναν χώρο που τον τίμησε… με μεγάλη καλλιτεχνική αξία.

Η απουσία λέμε θα αφήσει κενό… δεν αφήνει κενό, για κάποιους από εμάς δεν υπάρχει κενό! Δεν αφήνει κενό, γιατί ζήσαμε την αγάπη του για δημοκρατία για ελευθερία…που ακούγαμε το Άξιον Εστί κρυφά, και κλαίγαμε. Αυτός ο άνθρωπος άγγιξε τον λαό και θα τον συνοδεύσει ένα έθνος όχι μία παράταξη. Στην μνήμη του να γίνουμε καλύτεροι τα επόμενα χρόνια. Θα τον αποχαιρετήσουν όλοι οι Έλληνες φαντάζομαι και αυτοί που ήταν μαζί του και όσοι ήταν απέναντι. Αιωνία του η μνήμη!» είπε με τρεμάμενη φωνή ο Κώστας Σκανδαλίδης.