Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας , αφότου ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Ρουμανία, κατευθύνθηκε προς την Μολδαβία,που βρίσκεται σήμερα.
Από την αρχή κιόλας της επίσκεψής του στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών οδηγήθηκε στο κτίριο με την μεγάλη πίσω του ιστορία, που στέγαζε το αρχηγείο τη Φιλικής Εταιρείας, στο Κινισάου και βρισκόταν στην ιδιοκτησία του Φιλικού, Μιχάλη Κάτσικα.

Ο Νίκος Δένδιας, στην Μολδαβία, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, Νίκου Ποπέσκου, καθώς επίσης θα ακολουθήσει πλήθος διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών. Με το πέρας αυτών των συνομιλιών θα λάβει χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών η υπογραφή «Διμερούς συμφωνίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων». Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να γίνουν μεταξπύ 17:45 και 18:05 (ώρα Ελλάδος).

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με την πρωθυπουργό της Μολδαβίας Ναταλία Γαβρίλιτσα και η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη χώρα θα λάβει τέλος, με την συνάντηση του με την πρόεδρο της χώρας Μάια Σάντου. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, οι ανωτέρω συναντήσεις πρόκειται να επικεντρωθούν τόσο στην ενίσχυση των διμερών δεσμών, όσο και στην ενίσχυση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Μολδαβία.