Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Αναφορικά με το πακέτο παροχών στη ΔΕΘ, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «ήταν εντυπωσιακό το πακέτο. Εκτός από ότι ήταν εντυπωσιακό σε μέγεθος ήταν και πολύ σωστά στοχευμένο, σύμφωνα ακριβώς με αυτά τα οποία πιστεύει η ΝΔ και για τα οποία έχουμε εκλεγεί. Ήταν πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων, στήριξης των νέων, στήριξης του εισοδήματος χωρίς να υπάρχουν οι κλασικές διακρίσεις όπου πάμε μόνο στους πιο ευάλωτους αλλά ένα κομμάτι ελαφρύνσεων που αφορούσε κυρίως και πρωτίστως τη μεσαία τάξη, με ειδικά μέτρα στόχευσης και για τους πιο ευάλωτους».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η αναφορά του πρωθυπουργού στη «γαλοπούλα» ήταν εκτός του πλαισίου της πολιτικής ορθότητας, ο υπουργός απάντησε: «Οι Συριζαίοι είναι ενδιαφέροντες άνθρωποι, γιατί θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν μια ανακοίνωση, και μιλάω για την ανακοίνωση που βγάλανε για την ομιλία του πρωθυπουργού, στην οποία μπορούν να έχουν τέσσερα αρνητικά κοσμητικά επίθετα, νομίζω τον λένε ανεύθυνο, λένε διάφορα τα οποία είναι υβριστικά αλλά άμα τους πεις κάτι μετά θίγονται. Δεν θεωρώ ότι είναι και υβριστικός ο χαρακτηρισμός, προφανώς είναι ένας αστεϊσμός, ο οποίος συνδέεται με την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, με την οποία συνδέεται ότι έχει χάσει την λαϊκή νομιμοποίηση και επομένως αν όλα αυτά συμβαίνουν θα πρέπει να πάμε σε εκλογές τις οποίες ο κ. Τσίπρας δεν αποτολμά να τις ζητήσει. Αλλά ήμαστε σε αποδρομή με 10 και 15 μονάδες διαφορά στις δημοσκοπήσεις. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν δεν θα είμαστε σε αποδρομή».

Όσον αφορά στον ενδεχόμενο υποχρεωτκό εμβολιασμό στο Δημόσιο, τόνισε πως «αυτήν τη στιγμή δεν είναι κάτι που βλέπουμε τώρα η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού προφανώς όμως όλα αυτά είναι πράγματα που συναρτώνται από την εξέλιξη και την πορεία της πανδημίας. Θα το δούμε».

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει δυσαρέσκεια μέσα στη ΝΔ μετά τον ανασχηματισμό, επισήμανε ότι «εγώ εκείνο που βλέπω είναι μια απολύτως συγκροτημένη και ομοιογενή κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία όμως ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά δημιουργική γιατί παράγει ιδέες και θέσεις οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα της νομοθετικής διαδικασίας».