Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με την τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννα Γκελεστάθη, οι κύριοι Σεραφείμ Τσιουγκρής, Δημήτριος Ζέρβας και Παύλος Κόκκος, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας αντίστοιχα της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, εκπροσωπώντας 2500 εθελοντές πυροσβέστες, δεν διεκδικεί για τα μέλη της προνόμια και ωφελήματα, αλλά την βέλτιστη αξιοποίησή τους προς όφελος του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι εθελοντές πυροσβέστες είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι και ανήκουν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Υπηρετούν μαζί με τους επαγγελματίες συναδέλφους τους καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και επεμβαίνουν σε οποιοδήποτε περιστατικό,μπορεί να χρειαστεί.

Ο τομέας Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει τη δική του φωνή τόσο στο αίτημα για πλήρη εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος προς τους Εθελοντές Πυροσβέστες,όσο και στο αίτημα για άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων οι οποίες διέπουν το Πυροσβεστικό Σώμα και οι οποίες προκαλούν προσκόμματα στην αποστολή των Εθελοντών Πυροσβεστών.