Σχεδιο_χωρις_τιτλο__13_
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO για τα Παραπολιτικά: Πώς είδαν οι πολίτες τον ανασχηματισμό - Θετική η «υποδοχή» του Τάκη Θεοδωρικάκου

Το parapolitika.gr παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της έρευνας της GPO

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα για το 2022 στο πλαίσιο της ΔΕΘ, έχοντας επαναπροσδιορίσει τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και χαράξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η χώρα την επόμενη ημέρα με στόχο την ανάκαμψη και βασικό όπλο τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Όπως έδειξαν τα ευρήματα του πρώτου μέρους της δημοσκόπησης της GPO για τα Παραπολιτικά ο πρωθυπουργός χαίρει της εμπιστοσύνης μεγάλης μερίδας της κοινωνίας , καθώς παρά τη δύσκολη περίοδο που διένυσε η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα, της τάξεως των 10,5 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Parapolitika.gr παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που αφορά τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, με τους πολίτες να αξιολογούν τις αλλαγές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δομή του κυβερνητικού σχήματος.

Οι πολίτες υποδέχθηκαν με επιφύλαξη τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, με τις επιλογές Μητσοτάκη να κρίνονται μέχρι στιγμής ότι ότι οδεύουν σε λάθος κατεύθυνση.
Screen_Shot_2021-09-20_at_20_51_35

Σύμφωνα με τη μέτρηση μόλις 31,5 % των ερωτηθέντων κρίνει θετικά τις αλλαγές στο σχήμα της κυβέρνησης, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η αξιολόγηση των νεοεισαχθέντων στην κυβέρνηση προσώπων.

Θετικά κρίνουν οι πολίτες την επιστροφή του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργικό συμβούλιο. Η επιλογή του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποιος διαδέχθηκε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργειο Προστασίας του Πολίτη συγκεντρώνει 43,3% θετικές απόψεις, έναντι 41,6% που αξιολογούν αρνητικά την επιλογή του από τον πρωθυπουργό.
Screen_Shot_2021-09-20_at_20_52_21
Αντίστοιχα, η επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη για το νεοσύστατο χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, σημειώνει υψηλά ποσοστά αποδοχής, καθώς το 39,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την επιλογή του πρώην Επιτρόπου για το ζωτικής σημασίας τομέα της Πολιτικής Προστασίας.
Screen_Shot_2021-09-20_at_20_51_50
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανασχηματισμός στιγματίστηκε από την υπαναχώρηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος αρνήθηκε τελικώς το υπουργικό χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας που είχε αρχικά αποδεχθεί, μετά τα πυρά που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για «αποστασία» και για εξαγορά από την κυβέρνηση.

Όσον αφορά την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη στον τομέα της Υγείας το 66,1% των πολιτών κρίνει ότι η επιλογή του πρωθυπουργού κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Αντίστοιχα, η «μετακόμιση» του Βασίλη Κικίλια από το Υγείας στο Τουρισμού κρίνεται αρνητικά από την πλειοψηφία των πολιτών (56,5%).
Screen_Shot_2021-09-20_at_20_52_10
Στην περίπτωση του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Εθνικής Άμυνας οι πολίτες - σε ποσοστό 53,3%- αξιολογούν επίσης αρνητικά την απόφαση του πρωθυπουργού.
Screen_Shot_2021-09-20_at_20_52_47