Ψηφίζεται κατά τη σημερινή συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών, τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκη, και αφορά, μεταξύ άλλων, στις ποινές των Καλαθοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών επί μη χορήγησης ή ανάκλησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του πιστοποιητικού συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία ρυθμίζονται, επιπλέον, ζητήματα που αφορούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και στις δράσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, σύμφωνα με τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αναφέρει και την εισαγωγή αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με καταληκτική ημερομηνία κατάκτησης της σχετικής διάκρισής τους την 19/09/2021.

Προβλέπεται επίσης, η εναρμόνιση με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, η δυνατότητα πρόσληψης δεύτερου αναπληρωτή επιχειρησιακού διευθυντή στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών με αποκλειστική αρμοδιότητα σε θέματα ανάπτυξης κι εφαρμογής προγραμμάτων και υλοποίησης έργων.