5381670
Πολιτική

Χαρδαλιάς: Η Σχολή Ευελπίδων λίκνο διαφύλαξης του κύρους, των αρχών και των ιδεωδών της πατρίδας

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτήριο του Λόχου Ευελπίδων

Τις ανακαινισμένες κτηριακές υποδομές του Λόχου Ευελπίδων εγκαινίασε, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

 «Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων», ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς στο χαιρετισμό του, «συνιστά από ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα, το λίκνο διαφύλαξης του κύρους, των αρχών, των αξιών και των ιδεωδών της πατρίδας, αλλά και σταθερό θεματοφύλακα των παραδόσεων και της μακραίωνης ιστορικής κληρονομιάς της Κλασσικής Αθήνας, της πόλης που συμβολίζει τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό».

 Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε την τράπεζα Eurobank, με δωρεά της οποίας έγινε το έργο της ανακαίνισης του κτιρίου ενώ επισήμανε ότι «συνιστά πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό και αξία, αφού απευθύνεται και τιμά το αρχαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Νεότερης Ελλάδας».

 Τόνισε ότι πλέον, οι Ευέλπιδες «θα μπορούν σε ένα νέο, σύγχρονο περιβάλλον διαβίωσης, να αφιερωθούν απρόσκοπτα στις απαιτητικές υποχρεώσεις της ανώτατης στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσής τους, η οποία στοχεύει στο να τους εξασφαλίσει το κατάλληλο επιστημονικό υπόβαθρο και την υψηλή επαγγελματική κατάρτιση που απαιτείται, προκειμένου αφενός να συνειδητοποιήσουν το εύρος της αποστολής τους και αφετέρου να καταστούν ικανοί μελλοντικοί ηγήτορες ενός σύγχρονου και αξιόμαχου Στρατού Ξηράς».

 «Οι Ευέλπιδες» συμπλήρωσε, «παραμένουν νέοι άνθρωποι, γεμάτοι με όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον, που διακατέχονται από την αισιοδοξία, το χαμόγελο, την λεβεντιά, την ειλικρίνεια, την ανάληψη ευθυνών, τη μεγαλοψυχία αλλά και τη συναδελφικότητα και έχουν ως μοναδικό όραμα να διατηρήσουν και να εξελίξουν ένα Στρατό αξιόμαχο, ευέλικτο, ποιοτικό και αποτελεσματικό, που θα αποτελεί ισχυρό πυλώνα εθνικής ισχύος και πανίσχυρη αποτρεπτική δύναμη, για όσους επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας».

 Αναφερόμενος στους Ευέλπιδες, ο Ν. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «σε μια εμβληματική για όλο τον Ελληνισμό χρονική συγκυρία, αφού φέτος συμπληρώνονται 200 ολόκληρα χρόνια από την έναρξη του αγώνα της Εθνεγερσίας, η πατρίδα καλείται να αντιμετωπίσει με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, ένα σύνολο σύνθετων και πολυδιάστατων προκλήσεων, κινδύνων και απειλών, με τρόπο που να διασφαλίζει απόλυτα, τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα».

 «Η συνεισφορά», προσέθεσε, «της υψηλής μαχητικής ισχύος και της διαρκούς επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, ως εργαλείο άσκησης ενεργού και πολυδιάστατης αμυντικής διπλωματίας κρίνεται καταλυτική, καθόσον προάγει περαιτέρω το σταθεροποιητικό και εποικοδομητικό ρόλο της χώρας, εδραιώνοντας τη ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας του γεωγραφικού της περίγυρου».

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας-Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης, Αντώνιος, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας «Eurobank» Γεώργιος Ζανιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Ιωάννου και ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.