Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί από την Τετάρτη τις εξελίξεις για την στυγερή γυναικοκτονία στη Ρόδο με θύμα την άτυχη εκπαιδευτικό. Υπενθυμίζουμε ότι η 32χρονη δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφο της, που στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

Επ'αφορμή της ενδέκατης -συνολικά- γυναικοκτονίας στη χώρα μέσα στο 2021, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προχώρησε σε μια κοινοποίηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, κάνοντας αναφορά στο δυστυχές συμβάν. Μεταξύ άλλων, η υπουργός τόνισε πως η ελληνική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούν για ακόμη μια φορά έναν αδόκητο χαμό και ελπίζει να μην επαναληφθεί στο μέλλον κάτι παρόμοιο.

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της πολιτείας να συμβάλλει στο να διδαχτούν τα παιδιά τον αλληλοσεβασμό και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας

«Άλλη μια νέα γυναίκα, μία εκπαιδευτικός αυτή τη φορά, δολοφονείται. Τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαδοχικά φρικτά εγκλήματα με έναν κοινό παρονομαστή: συντρόφους, νυν ή πρώην, που θεωρούν ότι έχουν εξουσία στα σώματα και τις ζωές των γυναικών που βρέθηκαν στο δρόμο τους.

Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, μα παραμένει μεγάλη αλήθεια: όλα ξεκινούν από την Παιδεία, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία. Οφείλουμε όλοι να διδάξουμε στα παιδιά μας τον αλληλοσεβασμό και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, να μεγαλώσουμε τα αγόρια και τα κορίτσια μας με θάρρος και γνώση για τα όρια και την αξιοπρέπεια, τη δική τους και των άλλων. Για να σταματήσει πια αυτό το φαινόμενο. Για να μην ακούσουμε ξανά για «άλλη μια γυναικοκτονία».

Η ελληνική κοινωνία αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούν - ξανά. Ας είναι η τελευταία φορά».