Για έναν δύσκολο χειμώνα, προειδοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναφερόμενος στο κύμα ανατιμήσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι «εφόσον δούμε ότι αυτές οι συνθήκες συνεχιστούν και μετά τον Δεκέμβριο, εδώ είμαστε για να στηρίξουμε τους Έλληνες».

Όπως τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της ώστε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ να μην προκαλέσουν σοκ στους καταναλωτές.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η αύξηση στο κόστος των καταναλώσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο για ένα μέσο νοικοκυριό με μια μέση κατανάλωση, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 ευρώ τον μήνα.

«Η ελληνική κυβέρνηση μαζί ίσως είναι η πρώτη που έσπευσε να λάβει μέτρα στήριξης για τους καταναλωτές απέναντι στο “ράλι” των τιμών ενέργειας», πρόσθεσε.

«Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας», προειδοποίησε ο κ. Σκρέκας , υπενθυμίζοντας ότι μέχρι και τον Δεκεμβριο έχει ανακοινωθεί 20% αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και επιδότηση στον λογαριασμό του ρεύματος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, επίσης, ότι οι τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ρεύματος δεν καθορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση οποιαδήποτε χώρας.

Για τη ΔΕΗ

Αναφορικά με την πώληση της ΔΕΗ, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει, αλλά σχεδιάζει.

«Έχουν έρθει 3 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά από την πώληση του 49% του μεριδίου της ΔΕΗ. Προχωράμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που θα φέρει έσοδα 750 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ, ώστε να γίνει οικονομικός πρωταθλητής και βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».