H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως  είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή κατά των Διδασκαλική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αφορμή την αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Νίκη Κεραμέως ζητούσε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Οι εκπαιδευτικοί, από την πλευρά τους, χαρακτήριζαν την διαδικασία της αξιολόγησης τιμωρητική.

Η αγωγή, όπως επιβεβαιώνει και η ίδια η υπουργός μέσω μιας ανάρτησης στα προσωπικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκδικάστηκε την Πέμπτη 30/09/2021, λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης και τελικά κρίθηκε παράνομη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών σωματείων συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου κατήγγειλλαν «τον κυβερνητικό αυταρχισμό, ενώ αντίστοιχες διαμαρτυρίες έγιναν και σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε άλλες πόλεις».

Δείτε την ανάρτηση της υπουργού