Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στην Αθήνα για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Καμία από τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα δεν παρεκκλίνει από αυτά που ορίζει το Διεθνές Δίκαιο και έχουν συνυπογράψει όλα τα πολιτισμένα κράτη… Άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις εδώ στη γειτονιά μας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην σημερινή επιθετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικού για την Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

«Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις αντιδράσεις, άλλα δεν παίρνουμε τις αποφάσεις μας με βάση το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία», σημείωσε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε: «Η χωρά με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει».

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήρθε ως απάντηση στην προκλητική δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ο οποίος δήλωσε πως: «Αντί συνεργασίας, η πολιτική εξοπλισμού της Ελλάδας και η προσπάθειά της να απομονώσει και να αποξενώσει την Τουρκία είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».