Οι νέες προτεραιότητες στη λειτουργία του επιτελικού κράτους θα τεθούν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αναφορικά με τις κατευθύνσεις στον τρόπο λειτουργίας του κράτους για την επόμενη περίοδο.

Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, έχοντας και την εμπειρία των 27 μηνών στη διακυβέρνηση της χώρας, γνωρίζει τους τομείς που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα το επόμενο έτος.  Για αυτό και ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας και στενό του συνεργάτη, Γιώργο Γεραπετρίτη να ετοιμάσει τις νέες κατευθύνσεις και βελτιώσεις όπου χρειάζεται, με βάση και την εμπειρία όλου αυτού του διαστήματος.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει στις αρχές Αυγούστου είχε δηλώσει για το επιτελικό κράτος: «Αξιολογεί και επιβλέπει και έχει καταφέρει πολλά τους τελευταίους 25 μήνες. Συντονίζει δε τις αποφάσεις όταν οι αρμοδιότητες της διοίκησης συντίθενται. Θεωρώ ότι είναι μια απαραίτητα δομή, ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση, υπήρχαν περιπτώσεις όπου απουσίαζε όχι μόνο το επιτελικό αλλά και το ίδιο το κράτος».