Κόντρα ξέσπασε χθες στη Βουλή μεταξύ της νέας Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή και του Πάνου Σκουρλέτη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την παιδική κακοποίηση, τον προσωπικό βοηθό για άτομα με αναπηρία κ άλλες διατάξεις.

Αφορμή τα όσα είπε ο κύριος Σκουρλέτης για την e-food και τη Χρυσή  Αυγή. Ο πρώην υπουργός του ΣυΡιζΑ, ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι αν η συγκεκριμένη πλατφόρμα εκβιάζει και φύγει από τη χώρα δεν έγινε και τίποτα.

«Μόνο που εγώ δεν καταλαβαίνω εάν η συγκεκριμένη πλατφόρμα, εκβιάζοντας εκτιμώντας ότι τη συμφέρει, φύγει από τη χώρα, θα πάψει ο κόσμος να παραγγέλνει; Τον τζίρο η πλατφόρμα τον δημιουργεί;»

 Η απάντηση της κυρίας Αραμπατζη ήταν άμεση και κατακεραύνωσε τον κύριο Σκουρλέτη

«Αν η πλατφόρμα της e- food φύγει από τη χώρα δεν θα συμβεί και τίποτα, είπε ο κ. Σκουρλέτης. Θα μπορούν οι καταναλωτές να παραγγείλουν από άλλη πλατφόρμα.

Απλά, κύριε Σκουρλέτη, οι δύο χιλιάδες δεκαέξι εργαζόμενοι της efood, που όπως  πολύ καλά γνωρίζετε, έγιναν αορίστου χρόνου, προφανώς θα έχουν αύριο πρόβλημα εύρεσης δουλειάς και φαντάζομαι ότι εσείς εκεί, στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα τους προσλάβετε, με ένα νόμο και ένα άρθρο.»

Και συνέχισε σε ο,τι αφορά στη ΔΕΗ, θυμίζοντας του ότι ήταν ο υπουργός, που έβαλε την υπογραφή του στην παραχώρηση του 17% των μετοχών της  στο Υπερταμείο.

«Πραγματικά νομίζω ότι περισσεύει το θράσος όταν ανεβαίνει εδώ στο Βήμα ο κ. Σκουρλέτης και μιλάει, εγκαλώντας την Κυβέρνηση, για τη ΔΕΗ. Ξεχνάει προφανώς ο κ. Σκουρλέτης την γκάφα του τον Ιούλιο του 2016, που έβγαινε και κατηγορούσε δήθεν  τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος τι έλεγε; Ότι προχωράει το επιχειρησιακό πλάνο για την πώληση του 17% της ΔΕΗ, συμπεριλαμβάνοντας και την πώληση της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και όλων των άλλων, που δώσατε στο Υπερταμείο για ενενήντα εννιά και πλέον χρόνια. Ξεχνάει ο κ. Σκουρλέτης ότι τον Ιούλιο του 2016 κατηγορούσε υποτίθεται τον κ. Πιτσιόρλα, ενώ τρεις μήνες πριν, το Μάιο του 2016 είχε βάλει φαρδιά πλατιά στο σχετικό ΦΕΚ την υπογραφή του.

ΦΕΚ 1472 , κύριε Σκουρλέτη, γιατί δεν είμαστε όλοι λωτοφάγοι και δεν ξεχνάμε τι ζήσαμε επί τεσσερισήμισι χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αφήστε λοιπόν τα όψιμα κροκοδείλια δάκρυα και μην κλαίτε και εσείς σαν τον κ. Σπίρτζη.»

 Όσον αφορά δε την τοποθέτηση  Σκουρλέτη ότι  η Νέα Δημοκρατία ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς  η κυρία Αμπατζή θύμισε τη φωτογραφία των βουλευτών του ΣυΡιζΑ με το Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη και τον πρώην κυβερνητικό εταίρο  Πάνο Καμμένο.

«Μιλήσατε, κύριε Σκουρλέτη, για συγκατοίκηση με την ακροδεξιά, θα ήθελα λίγο να σας θυμίσω αυτό εδώ το ταξίδι. Το θυμάστε; Καμμένος, Βίτσας και εννέα Βουλευτές σε Ρω και Καστελόριζο. Οι Βουλευτές σας, κύριε Σκουρλέτη, παρέα με τον κ. Καμμένο και φυσικά τον κ. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Και την επόμενη μέρα το κομματικό σας έντυπο, η «ΑΥΓΗ» αντί να το θάψει το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν και ο Ταγίπ Ερντογάν μας έχει συνηθίσει σε σχεδόν καθημερινές προκλητικές δηλώσεις για τη Λοζάνη, το Αιγαίο και λοιπά, χθες δεν έκανε ούτε κιχ. Μήπως γιατί αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, βρέθηκαν στο Καστελόριζο δίπλα στην Τουρκία;». Είναι τυχαίο;

Θα θυμίσω επίσης ότι στις 11 Δεκεμβρίου 2016 ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, που είχε μόλις αντικαταστήσει τον κ. Κοντονή, είπε συγκεκριμένα το εξής: «Η εικόνα της συνύπαρξης σε Καστελόριζο και Ρω δεν άρεσε σε πολλούς. Από την άλλη, πρέπει να επιλέξουμε τί προτιμάμε, μια διαρκή ρήξη ή μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας;;;».

Εσείς, λοιπόν, που έχετε αυτά τα έργα και τις ημέρες παει πολύ να «κουνάτε το δάχτυλο» στη Νέα Δημοκρατία, στην Κυβέρνηση, που οδήγησε αυτή τη χρυσαυγίτικη και τη φασιστική οργάνωση εκεί που της αρμόζει, εκεί που της όρισε η δικαιοσύνη.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣυΡιζΑ περιορίστηκε να απαντήσει ότι τα ντοκουμέντα που ανέφερε η κυρία Αμπατζή είναι φωτορεπορτάζ του παρελθόντος:

«Κυρία Αραμπατζή, κατ’ αρχάς εύχομαι «καλή επιτυχία» στα καινούργια σας καθήκοντα. Όμως, για να είναι επιτυχής η πορεία σας, θα ήταν καλύτερο πέρα από αναφορές σε φωτορεπορτάζ του παρελθόντος που έχουν ειπωθεί κατά κόρον εδώ πέρα για να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις, να μας πείτε κάτι πολύ συγκεκριμένο.»