Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μετά τον διχαστικό του λόγο στη Βουλή και το θερμό επεισόδιο που ακολούθησε με τον Νίκο Δένδια, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης τοποθετήθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ για την κίνηση του πρωθυπουργού. 

Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ βρέθηκε καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα και σχολιάζοντας τη διαγραφή του συναδέλφου του είπε πως περιμένει εξηγήσεις τις επόμενες ώρες ή ημέρες για το ζήτημα. 

«Eίναι μια απόφαση του πρωθυπουργού, είναι ξεκάθαρο αυτό. Θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες θα υπάρξουν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση. Είναι η πρώτη διαγραφή που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μάλιστα ερωτώμενος αν θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και από τις δύο πλευρές, ο κ. Κυρανάκης απάντησε «ναι, προφανώς αυτό εννοώ ενώ θα γίνει και κουβέντα στην Κοινοβουλευτική μάς ομάδα, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα». 

Συμπλήρωσε, δε, ότι ο Μπογδάνος λέει την άποψή του με κομματικό κόστος:  «Με κομματικό κόστος λέει την άποψή του. Η άποψή του συνοδεύτηκε από μια διαγραφή, αυτό έχει κομματικό κόστος για τον ίδιο».

Η τοποθέτηση Κυρανάκη από το 1:15 και μετά