«Έχουμε πάρει αποφάσεις, που σε άλλες εποχές θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλο πολιτικό κόστος σε μία κυβέρνηση, μεγάλα πολιτικά ζητήματα, αλλά που τώρα, έχοντας την κοινή γνώμη στο πλάι μας, μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μία κυβέρνηση που δεν διστάζει να πει δημόσια ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να προκόψουν…να επιτύχουν σε αυτό το οποίο κάνουν. Και το λέμε δημόσια, ακομπλεξάριστα, χωρίς φόβο, όπως συνέβαινε για πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης στην τελετή βράβευσης του 5ου διαγωνισμού ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας "Growth Awards" της Eurobank και της Grant Thornton.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «πιστεύω ότι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε όλοι μας τη διαφορά. Και δεδομένου ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, έχουμε, συνεπώς, μπροστά μας άλλα δύο χρόνια της παρούσης κυβερνήσεως για να ολοκληρώσουμε το έργο το οποίο έχουμε αναλάβει. Και έχοντας πίστη ότι ο ελληνικός λαός και μετά από δύο χρόνια θα επιβραβεύσει την προσπάθειά μας αυτή, που αποσκοπεί στο να έχουν καλύτερη ζωή αυτός και τα παιδιά του, θα μπορέσουμε την Ελλάδα να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε, επιχειρηματικά φιλική, ανταγωνιστική, δυνάμενη, όχι απλώς να επιβιώσει στο σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβάλλον, αλλά και να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το σύγχρονο περιβάλλον».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη, ότι «η τελετή απονομής των Growth Awards 2021 συμπίπτει με έναν καταιγισμό εξαιρετικά καλών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία: την αναπτυξιακή της επίδοση (16,2% το 2ο τρίμηνο), την ισχυρή αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, τις προσφορές - ρεκόρ στους διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων και μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών. Η διαρκής βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη χρηματοδοτική «δύναμη πυρός» του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ανοίγουν παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις να δυναμώσουν και να σταθούν με αυτοπεποίθηση στην ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «είναι καλό να επιβραβεύεται και η επιτυχία και να μην αντιμετωπίζεται μόνο, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, μικρόψυχα» και ευχαρίστησε την επιχειρηματική κοινότητα για τη συνεργασία που υπάρχει, προσθέτοντας ότι «η ανταγωνιστικότητά μας, που έχει αυξηθεί 12 θέσεις τα δυο προηγούμενα χρόνια, θα αυξηθεί έτι περαιτέρω. Και η δυνατότητα μας με την χρήση των ψηφιακών εργαλείων και της ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά και της διάθεσής μας να αφαιρέσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, θα μπορέσει να επιταχυνθεί στο μέτρο του εφικτού, ακόμα και σε τομείς που σήμερα εξακολουθούμε να είμαστε αργοί, όπως είναι παραδείγματος χάριν, ο τομέας της Δικαιοσύνης, ή υπηρεσίες κάπως πιο δύσκολες, για να λέμε και τα δύσκολα που έχουμε, όπως παραδείγματος χάριν, η Αρχαιολογία ή το Δασαρχείο».