Σωστή κίνηση χαρακτήρισε τη συμφωνία ΕλλάδαςΓαλλίας η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

«Θεωρώ ότι η συμφωνία αυτή είναι value for money proposition δηλαδή πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο τα λεφτά αυτά να τα χαλάσεις για την άμυνά μας και ότι είναι μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ήταν η σωστή κίνηση και ότι έχει γίνει ο σωστός υπολογισμός για τα οικονομικά του θέματος», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «είναι εξόχως απογοητευτικός ο τρόπος που χειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα».

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μια καλή συμφωνία αλλά δεν την ψηφίζει δηλαδή πώς να εξηγήσω εγώ... Είχε δύο επιχειρήματα τα οποία όχι καταρρίφθηκαν, κονιορτοποιήθηκαν εχθές. Τα δύο επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν ήταν επιχειρήματα ήταν δικαιολογίες για να μην ψηφίσει τη συμφωνία ήταν το άρθρο 2 το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ το είδε περιοριστικά υπέρ της Γαλλίας και το άρθρο για το Σάχελ που δεν θα σχολιάσω. Αυτό με τα φέρετρα των παιδιών μας στο Σάχελ. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό, ξεπέρασε και τα όρια της αθλιότητας με αυτό ο κ. Τσίπρας», συμπλήρωσε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ακόμα, επισήμανε πως ο σημερινός τουρκικός τύπος ταυτίζεται με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Τέλος, χαρακτήρισε λυπηρό που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε την συμφωνία.