Το «παρών» στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη, θα δώσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 11  το πρωί θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια των δύο νέων εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια, με την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός θα κάνει την γ' δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

 Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Pfizer

 Tα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer αποτελούν μια ξεχωριστή παρουσία του παγκόσμιου κολοσσού στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα».

Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι ως τώρα οι εργαζόμενοι της Pfizer εργάζονταν προσωρινά στο κτήριο Zeda, αλλά οι δύο δομές της Pfizer στη Θεσσαλονίκη θα εγκατασταθούν σε τέσσερα κτήρια του εμπορικού κέντρου East Plaza, συνολικού εμβαδού 6.500 τετραγωνικών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Όπως είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής του Ψηφιακού Κέντρου, Νίκο Γκαριμπόλντι, τον περασμένο Μάιο, το πρώτο hub θα μετακινηθεί στο East Plaza. Το δεύτερο hub της Pfizer, μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί στον ίδιο χώρο το 2022-2023.