Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
Σχεδιο_χωρις_τιτλο_-_2021-10-13T164633_803
Πολιτική

O Βασίλης Διγαλάκης επανεξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή

Η εκλογή του νέου Προεδρείου της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με την έναρξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου της ΙΗ’ Βουλευτικής Περιόδου

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης επανεξελέγη Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την ψηφοφορία η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, λαμβάνοντας 39 ψήφους επί 42 παρόντων μελών της Επιτροπής. Η εκλογή του νέου Προεδρείου της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με την έναρξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου της ΙΗ’ Βουλευτικής Περιόδου, στο οποίο επίσης εξελέγησαν οι βουλευτές Ιωάννης Ανδριανός στη θέση του Αντιπροέδρου και Χριστίνα Αλεξοπούλου στη θέση της γραμματέως.

Σε δήλωσή του, ο κ. Διγαλάκης αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους - μέλη της Επιτροπής για τη στήριξή τους. Επίσης θα ήθελα να σημειώσω ότι και στη νέα περίοδο, όλοι οι συνάδελφοι συνεχίζουμε στο ίδιο εποικοδομητικό κλίμα τις συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με πνεύμα συναίνεσης και καλού διαλόγου, απαραίτητων άλλωστε συνθηκών για τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας και τους κρίσιμους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Επιπλέον μετά και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνεδρίαση με θέμα: «Παιδεία στα Μέσα Ενημέρωσης: Παραπληροφόρηση και Ψευδείς Ειδήσεις (Fake News)» και πάντα στο ευρύτερο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής, θα υπάρξει συνέχεια με την πραγματοποίηση επόμενων ειδικών συνεδριάσεων με ζητήματα τα οποία άπτονται της σύγχρονης εποχής με τη συμμετοχή ειδικών εμπειρογνωμόνων.».