«Έως την Πέμπτη πρέπει να έχουμε συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές, ώστε να είναι κάποιος υποψήφιος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος.

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Γερουλάνος είπε πως δεν ξέρει.

Ακόμη σημείωσε πως χρειάζεται μια βαθύτατη αλλαγή στην πολιτική, ώστε να επιστρέψουν δύο εκατομμύρια πολίτες στις κάλπες.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα πάει την υποψηφιότητα του μέχρι τέλους, ενώ είπε ότι θα φέρει προτάσεις που θα καταθέσει στο κόμμα και στην κοινωνία.

Τέλος επισήμανε πως χρειάζεται μια προεκλογική εκστρατεία για το μέλλον.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Παύλος Γερουλάνος είπε: «Εμείς μαζεύουμε υπογραφές τώρα, πρώτος μας στόχος είναι να μαζέψουμε τις υπογραφές που πρέπει μέχρι Πέμπτη. Έχουμε απευθυνθεί στους πολίτες που μας παρακολουθούν με μια επιστολή που μιλάει γι’ αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε, τα μηνύματα που έχουμε, τη διαφορά που θέλουμε να φέρουμε στα πράγματα. Άρα μέχρι να τις μαζέψουμε τις υπογραφές δεν είμαστε επίσημα υποψήφιοι. Έχουμε μαζέψει πάνω από 3.000 υπογραφές».

Αναφορικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώρτγου Παπανδρέου, σημείωσε: «Σίγουρα υπάρχει μια κινητικότητα από τον πρώην πρωθυπουργό αλλά σας διαβεβαιώ οτι δεν έχω καμια παραπάνω ιδέα απ’ εσάς τι προτίθεται να κάνει. Εμείς ξεκινήσαμε αυτή την πορεία που έχουμε ξεκινήσει, την προχωράμε, έχει ευρεία απήχηση και το πιο σημαντικό είναι ότι έχει και απήχηση πέρα από το στενό κομματικό πυρήνα. Δηλαδή υπάρχουν πολλοί οι οποίοι άνθρωποι που δεν είναι σήμερα στο κόμμα που θέλουν να υπογράψουν, που θέλουν να βοηθήσουν».

ΔΗΜ: Ποια κόμματα είχανε ψηφίσει αυτοί που σας προσεγγίζουν εκτός ΚΙΝΑΛ;

«Μου κάνει εντύπωση ότι είναι κι από τις δυο μεριές , είναι άνθρωποι οι όποιοι θέλουν να ακούσουν ένα θετικό μήνυμα. Θέλουν να ακούσουν ότι η πολιτική ενδιαφέρεται για τα καθημερινά προβλήματα του τόπου, οτι αντί να ασχολούμαστε με τις καρέκλες μας θα ασχοληθούμε επιτέλους με την κοινωνία. Εμείς εχουμε βγάλει ένα πρώτο «μανιφέστο» για το τι θέλουμε να κάνουμε κι από εκεί και πέρα κάθε μέρα θα μιλάμε για θέσεις όπως οι οποίες υποστηρίζουν αυτό το πλαίσιο αρχών. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται μια βαθύτατη αλλαγή στην πολιτική για να επιστρέψουν στην πολιτική τα 2 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες οι οποίοι σήμερα δεν πάνε στην κάλπη. Χρειάζεται μια ριζική αλλαγή στην πολιτική για να αρχίσει ο κόσμος να βλέπει τα κόμματα πάλι ως φορείς αλλαγής και αυτή η αλλαγή ξεκινάει από το να μιλήσουμε στον κόσμο. Μιλάμε γι’ αυτό και μετά μιλάμε για συγκεκριμένα θέματα δηλαδή η φορολόγηση του πλούτου είναι ένα θέμα το οποίο έχει ανοίξει παγκοσμίως και πρέπει να το συζητήσουμε εδώ σοβαρά. Το θέμα της γρήγορης απόδοσης της Δικαιοσύνης, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τι θα απαντήσει στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου του ζητήσει να συστρατευτεί μαζί του και να στηρίξει την υποψηφιότητά του, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Εμείς προχωράμε με τις υπογραφές και εφόσον μαζέψουμε τις υπογραφές, το οποίο μοιάζει να συμβαίνει και αισθανόμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα πάμε εκεί, βεβαίως θα πάμε μέχρι τέλους. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη σε ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν εδω πέρα, στηρίζουν αυτή την υποψηφιότητα και θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό. Όμως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι αυτό το οποίο θα γίνει στο ΚΙΝΑΛ σήμερα πρέπει να είναι μια προεκλογική εκστρατεία γεμάτη προτάσεις, γεμάτη με το μάτι μπροστά, γεμάτη αισιοδοξία. Δεν μπορούμε να κάνουμε μια προεκλογική εκστρατεία που να κοιτάζει πίσω, που να αναβιώσει παλιές κόντρες, που να δημιουργήσει πάλι συνθήκες εσωστρεφείας. Εμείς θέλουμε να φέρουμε προτάσεις τις οποίες θα τις καταθέσουμε και στην κοινωνία και στο κόμμα με την ελπίδα αυτές οι προτάσεις να γίνουνε πράξη».

Ερωτηθείς αν θα ήταν θετικός σε ένα debate μεταξύ των υποψηφίων, ανέφερε: «Μα προφανώς! Όλες αυτές οι ερωτήσεις απορρέουν από μια αίσθηση ότι μια προεκλογική εκστρατεία είναι κάτι κακό για το κόμμα. Δεν είναι, είναι κάτι θετικό. Έξι υποψηφιότητες δεν είναι πολλές, έξι υποψηφιότητες οι οποίες καταθέτουν προτάσεις, αν καταθέτουν προτάσεις, τότε είναι θετικό!».

«Χρειάζεται μια προεκλογική εκστρατεία για το μέλλον. Θα γίνει μια προεκλογική εκστρατεία όλοι μας οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά με προτάσεις. Εγώ αυτό λεω, δεν λεω τι συμβολίζει μια υποψηφιότητα αυτό δεν με απασχολεί», υπογράμμισε ο ίδιος.

ΔΗΜ: Θεωρείτε ότι και η υποψηφιότητα Παπανδρέου μπορεί να συμβολίσει το αύριο; Είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να οδηγήσει το κίνημα σε ανανέωση ή όχι;

«Θα εξαρτηθεί από την προεκλογική εκστρατεία που θα κάνουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους τους υποψήφιους. Για μένα οι πολλές υποψηφιότητες είναι θετικό, είναι θετικό γιατί βάζει πολιτικές προτάσεις πάνω στο τραπέζι. Αν αφιερωθούμε αυτή την πολιτική περίοδο και μιλήσουμε για το αύριο της χώρας, για το πώς θα μεταφράσουμε τις αρχές και τις αξίες του χώρου μας τις οποίες ελπίζω όλοι να ασπαζόμαστε, σε πολιτικές προτάσεις οι οποίες αφορούν την ελληνίδα και τον έλληνα σήμερα τότε αυτή η προεκλογική εκστρατεία μόνο καλό θα κάνει στην παράταξη. Είναι κρίμα να λέμε ''θα μπει ο ένας, θα βγει ο άλλος'' ή να απαξιώνουμε τις διαδικασίες, είναι μια καθαρή δημοκρατική διαδικασία και είναι ευθύνη όλων μας να την κρατήσουμε στο ύψος των περιστάσεων», σημείωσε επεξηγηματικά.

Ερωτηθείς αν θα δεχόταν μια αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, απάντησε: «Εμείς έχουμε δύο ημερομηνίες στο μυαλό μας, η πιο σημαντική ημερομηνία για εμάς η Πέμπτη να μαζέψουμε τις υπογραφές και η επόμενη ημερομηνία είναι η 5η Δεκεμβρίου».

Ερωτηθείς με ποιο κόμμα θα συνεργαζόταν στην περίπτωση που ήταν αναγκαία μια κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε: «Θα πήγαινα με ένα πρόγραμμα το τι θέλω για τη χώρα και θα το διαπραγματευόμουν ανάλογα με τη δύναμη που έχω. Το αν θα είναι προοδευτική μια διακυβέρνηση ή όχι δεν εξαρτάται με ποιον θα συνεργαστείς μόνο του, εξαρτάται κατά πόσον αυτός που θα συνεργαστείς θα υιοθετήσει προοδευτικές προτάσεις. Αν αυτός που θα συνεργαστείς υιοθετήσει προοδευτικές προτάσεις τότε ευχαρίστως».