Διευκρινήσεις και απαντήσεις σχετικά με το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ που αναφερόταν σε θέματα στατικότητας και ασφάλειας του κτιρίου του Κοινοβουλίου, με τίτλο «Συναγερμός για το κτίριο της Βουλής», έδωσε μιλώντας στους και κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ της Βουλής. Το κτίριο είναι ασφαλές. Ούτε συναγερμός υπάρχει ούτε κίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Κάθε έργο που έχει γίνει, έχει ενισχύσει τη στατικότητα. Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων. Το ρεπορτάζ δεν είναι ψεύτικο. Ο κ. καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά το "μπορεί" και το "ίσως"», διευκρίνισε ο ίδιος.

Παράλληλα ο κ. Τασούλας επεσήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι είναι «καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες» και τόνισε ότι «τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η μελέτη έγινε πριν 15 χρόνια».

«Τον Ιούλιο του 2019 με το σεισμό ήρθε η τεχνική υπηρεσία της Βουλής. Εκτίμησε ότι τα κτίρια είναι λειτουργικά. Έκαναν έλεγχο. Έχουν εντοπίσει χαρακιές, ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις. Σοβαρή και υπεύθυνη η παρακολούθηση τους. Δεν υπάρχουν μπαζώματα, η κατασκευή του γκαράζ ενίσχυσε τη στατικότητα, την οποία και παρακολουθούμε», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας.

Σχετικά με το νερό που μπήκε από τη τζαμαρία την προηγούμενη εβδομάδα, απάντησε πως «με τέτοια βροχή θα απορούσα αν δεν έμπαινε. Κοιτάμε για να γίνουν στεγανοποιήσεις», ενώ για το μάρμαρο που έπεσε είπε «θα έρθει από αύριο ένας γερανός και θα εξετάσουμε εκ νέου τα αετώματα με το υπουργείο Πολιτισμού».