«Η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή και εκφράζεται με έναν ιδιαίτερα έντονο τρόπο ειδικά μετά την κατάρτιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας και την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΣΚΑΪ.

«Γι' αυτό, έχουμε χαράξει μία στρατηγική σε τρία επίπεδα: ευρωπαϊκό, διεθνές και αμυντικής θωράκισης της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε σταθερά, όπως συνέβη με τον Έβρο, με το Όρουτς Ρέις, με τους ουσιαστικούς για την αποτρεπτική μας δύναμη εξοπλισμούς, αλλά και με τις διμερείς συμφωνίες που έχει καταρτίσει η χώρα».

Το μπλόκο των Βρυξελλών

Αναφορικά με τις συμφωνίες, τόνισε ότι, αν ο Ερντογάν βάλει απέναντί του την Ελλάδα με οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια, θα ξέρει ότι θα ξαναβρεί απέναντί του το μπλόκο των Βρυξελλών, την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως συμμάχους μας και αυτό είναι μία πραγματικότητα που σήμερα δίνει στη χώρα μας πολύ περισσότερα εφόδια από ό, τι είχε στο παρελθόν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν κληθούμε, τη στιγμή που θα κληθούμε, οι πρώτοι που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία είμαστε εμείς οι ίδιοι», πρόσθεσε.