Ο Πέτρος Ευθυμίου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, μίλησε για τη Φώφη Γεννηματά και τον αγώνα που έδινε κατά του καρκίνου, λέγοντας ότι «αυτό το κορίτσι, μας ξεγέλασε όλους. Ενώ είναι προφανές ότι δούλευε η αρρώστια μέσα της, είχε τέτοια δύναμη και τέτοια υπέρβαση, που πραγματικά μας ξεγέλασε».

«Δεν μπορούσες να φανταστείς ότι αυτή η ενεργητικότητα και η αφοσίωση στο καθήκον υπέκρυπτε το σκάψιμο μιας αρρώστιας που στο τέλος την κατέβαλε, αλλά για πολλά χρόνια την είχε νικήσει και την είχε υπερβεί», πρόσθεσε ο Πέτρος Ευθυμίου για τη Φώφη Γεννηματά.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για βαρύ πένθος, προσθέτοντας ότι «μαζί με το πολιτικό της θάρρος, η αξιοπρέπεια και δύναμη ζωής την χαρακτήρισαν και είναι αυτά που τελικά αποδεικνύεται ότι την ενέγραψαν στην κοινή συνείδηση με τέτοια ζεστασιά, εκτίμηση και αγάπη που δυστυχώς επιφυλάσσουμε σε αυτούς που φεύγουν και όχι σε αυτούς που είναι ανάμεσά μας», ενώ τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ότι «πρέπει να έχουμε γενναιοδωρία στη ζωή, και να αναγνωρίζουμε τα πράγματα όταν συμβαίνουν και όχι μετά τον θάνατο που μας υποχρεώνει σε αναπροσαρμογές».

«Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε η μόνη πολιτικός που μίλησε με κατηγορηματικότητα στο ζήτημα του εμβολιασμού, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που βρίσκονται σε επαφή με το κοινό. Είναι ακριβώς η θέση που εξέφρασε και επέβαλε στην Ιταλία ο Μάριο Ντράγκι και ήταν η μόνη πολιτικός που ανέλαβε το κόστος μιας δυσάρεστης πρότασης, διότι το ζητούμενο για αυτή ήταν η προστασία της κοινωνίας και όχι το χάιδεμα των αυτιών των πελατειακών συστημάτων», εξήγησε.