Βαθιά θλίψη στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, η οποία έχασε σήμερα τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο πολιτικός κόσμος έχει συγκλονιστεί, με τα μέλη του ΚΙΝΑΛ να θρηνούν και να αποχαιρετούν την πρόεδρο τους.

Με ανακοίνωσή της, η Ν.Ε Α’ Πειραιά & Νήσων του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, σημειώνοντας ότι «τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την μεγάλη απώλεια της αγαπημένης μας Φώφης Γεννηματά. 

Παράλληλα, μιλάγει για το έργο και η προσφορά της, για την Ελληνική Κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, οι αγώνες της για μια δίκαιη κοινωνία, οι ιδέες και τα οράματά της για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης, αποτελούν παρακαταθήκη και οδηγό για όλους μας.

«Η Φώφη ήταν η πολιτική προσωπικότητα που ένωνε, που έδινε ελπίδα, που δίδασκε με το προσωπικό της παράδειγμα τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για αρχές και αξίες, στην πολιτική και την ίδια τη ζωή», αναφέρει μεταξύ άλλων

Η ανακοίνωση της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής

Με ανείπωτη θλίψη και βαθιά οδύνη η ΝΕ Α’ Πειραιά και Νήσων του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούμε την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά , την δική μας Φώφη.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την μεγάλη απώλεια της αγαπημένης μας Φώφης Γεννηματά.

Έφυγε πρόωρα από κοντά μας μια γλυκύτατη προσωπικότητα που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου και μας σημάδεψε θετικά στην κοινή μας πορεία…

Η Πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά υπήρξε αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Έδωσε πολλές και διαρκείς μάχες, με γενναιότητα, απίστευτη δύναμη , θαυμαστή αξιοπρέπεια και βαθιά ευγένεια. Πορεύτηκε στην πολιτική με ήθος και ανθρωπιά. Πάντα γενναία, αξιοπρεπής, σεμνή και αφοσιωμένη!

Η ζωή της ήταν μια καθημερινή πάλη με το θηρίο . Δε λύγισε ποτέ. Με απαράμιλλο θάρρος αντιμετώπιζε την υγεία της αλλά και τις υποχρεώσεις της στην πολιτική παραμένοντας μια αγωνίστρια μέχρι το τέλος. Η αποφασιστικότητα, η αγωνιστικότητα σφράγισαν την προσωπική της ζωή και την πολιτική της πορεία. Δεν χρησιμοποίησε ποτέ την καθημερινή της μάχη για την ζωή που έδινε όλα τα χρόνια για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Με αγάπη για τον άνθρωπο και κοινωνική ευαισθησία. Η Ελληνική Κοινωνία έχει χαραγμένο στη μνήμη το καθαρό της πρόσωπο και το φωτεινό της χαμόγελο για να θυμάται ότι στην πολιτική ζωή του τόπου υπήρξε ένας νέος άνθρωπος μία ευγενής πολιτικός με ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα του λαού μας. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε άρρηκτα με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Στα δύσκολα αγωνίστηκε για την επαναφορά της παράταξης στο προσκήνιο και το κατάφερε παραμένοντας μέχρι το τέλος πιστή στα κοινά μας ιδεώδη .

Το έργο και η προσφορά της, για την Ελληνική Κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, οι αγώνες της για μια δίκαιη κοινωνία, οι ιδέες και τα οράματά της για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης, αποτελούν παρακαταθήκη και οδηγό για όλους μας. Η Φώφη ήταν η πολιτική προσωπικότητα που ένωνε, που έδινε ελπίδα, που δίδασκε με το προσωπικό της παράδειγμα τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για αρχές και αξίες, στην πολιτική και την ίδια τη ζωή.

Αδικήθηκε πολλές φορές.. Όμως όλοι σήμερα συνειδητοποιούν ότι από τον δημόσιο πολιτικό λόγο θα λείψει ένα άλλο ύφος. Το ύφος της Φώφης Γεννηματά. Της ενάρετης Φώφης. Μιάς δυναμικής και χαμογελαστής γυναίκας , προσφιλούς και οικείας στον απλό πολίτη , της ήρεμης πολιτικού που πάλευε με το αδύνατο και νικήθηκε από το άδικο μένοντας μέχρι το τέλος όρθια και δυνατή, προσφέροντας την εσωτερική της δύναμη απλόχερα σε όλη την παράταξη και την κοινωνία.

Καλό σου ταξίδι Πρόεδρε ! Καλό ταξίδι Φώφη στη γειτονιά των αγγέλων.

Αντίο γενναίο κορίτσι. Θα ζεις πάντα στις καρδιές μας και στο μυαλό μας, το χαμόγελό σου και το φως σου θα μείνουν άσβεστα στην συλλογική μας μνήμη.

Σήμερα η Ελλάδα φτώχυνε περισσότερο.

Συλλυπητήρια και κουράγιο στην όμορφη οικογένειά σου.

Για την ΝΕ Α ΠΕΙΡΑΙΑ και ΝΗΣΩΝ
Ο Γραμματέας
Μιχάλης Ψαρούδης