«Η Φώφη όλα αυτά τα χρόνια έδειξε με τον τρόπο της, με τη συμπεριφορά της, με όλα αυτά που έχουν ακουστεί αυτές τις τελευταίες 48 ώρες, πραγματικά υπέροχα και σωστά πράγματα, ότι την αγάπησε όλη κοινωνία και όλη η χώρα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφορικά με την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι σημαντικό να βλέπεις όλη αυτή τη συμπαράσταση όλου αυτού του απλού κόσμου να συγκινούνται και να συμπαραστέκονται στην οικογένεια της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

«Η απώλεια της Φώφης είναι στο ίδιο επίπεδο με την απώλεια του Γιώργου Γεννηματά. Και ο Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα αν όχι το πιο αγαπητό της πολιτικής σκηνής τότε αλλά νομίζω ότι η αγάπη του κόσμου είναι παρόμοια με την απώλεια τότε του Γ.Γεννηματά το ‘94», επισήμανε ο ίδιος.

«Μέναμε στον ίδιο όροφο, δύο διαμερίσματα με τα κλειδιά τις πόρτες, ένα σπίτι και βέβαια οι μνήμες είναι δυστυχώς δυσάρεστες γιατί πρώτα έφυγε ο πατέρας μου το ’92 56 ετών, έφυγε η Κάκια 54 ετών , έφυγε ο Γιώργος 55 ετών άρα οι μνήμες μου ήταν σημαντικές μεν αλλά με δυσάρεστη κατάληψη τότε όπως έγινε τώρα και με τη Φώφη δυστυχώς», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο δήμαρχος Πειραιά.

«Ξέρετε ότι έχει νοσήσει και η αδερφή της Φώφης, η αδερφή μου νοσεί αυτή τη στιγμή εδώ και δύο χρόνια για δεύτερη φορά, έχουμε αυτή την κοινή δυστυχώς πορεία με τις αρρώστιες αλλά από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι οι μνήμες εκείνες ειδικά για ένα παιδί σαν και μένα που διαμορφωνόταν ο χαρακτήρας μου και τα πιστεύω μου όμως πήραμε πάρα πολλά μηνύματα και από το Γιώργο και από τον πατέρα μου αλλά και η Φώφη ήταν ότι αυτά τα έκανε πράξη», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

«Για τη Φώφη δεν μπορείς να πεις κάτι που δεν είναι γνωστό γιατί η Φώφη εξωτερίκευε τα πάντα. Την αρρώστια της, το πρόβλημα που είχε στην αρχή και δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, όλα τα είχε πει δημοσίως και δεν μένει για εμάς να πούμε κάτι άλλο. Η Φώφη που γνωρίσαμε εμείς είναι αυτή που γνώρισε και ο κάθε απλός πολίτης με το χαμόγελο, με την ευγένεια, με την αμεσότητα. Αυτό που λέγεται από πολλούς και είναι σωστό η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής γιατί οι πολιτικοί δεν είναι τέρατα, είναι άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους απλώς η Φώφη μέσα σε αυτό το σύνολο αυτών των ανθρώπων ξεχώριζε και φαίνεται τώρα με την απώλειά της. Όχι ότι δεν φάνηκε η αγάπη όσο ζούσε αλλά ξέρετε ότι όταν φεύγει κανείς από τη ζωή εκεί είναι που ακούγονται τα περισσότερα καλά», πρόσθεσε.

«Έτσι είναι η ζωή δυστυχώς, είναι άδικη με τους ανθρώπους αλλά από την άλλη πρέπει να πούμε και το καλό ότι τα 56 χρόνια που έζησε η Φώφη τα έζησε πραγματικά. Τα παιδιά της τώρα, ο Ανδρέας και η Μαίρη πρέπει να έχουν κουράγιο να συνεχίσουν τη ζωή τους όπως έκανε και εκείνη. Όπως είχε πει ποτέ δεν πρέπει να νοιώθεις φόβο και ηττημένος γιατί τότε ομαδικά έχεις χάσει, δίνε της μάχες σου νομίζω ότι αυτό θα κάνει και η οικογένειά της», διαμήνυσε κλείνοντας.