Στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) βρέθηκε η ΟΝΝΕΔ προκειμένου να συναντήσει νέους πρωταθλητές στα αθλήματα του στίβου. Στόχος της συζήτησης ήταν η ανάδειξη των ξεχωριστών επιτευγμάτων τους αλλά και των αναγκών που έχουν οι αθλητές που κάνουν υπερήφανη τη χώρα μας και την ανεβάζουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Νίκος Σιαδήμας και ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού, Βασίλης Γακόπουλος συναντήθηκαν με τον Χρήστο Παπούλια, Πρωταθλητή 1500μ και αν. Υπεύθυνο Εθελοντισμού ΟΝΝΕΔ, την Αναστασία Μαρινάκου Πρωταθλήτρια 1.500μ και 5.000μ, τον Κώστα Γκελαούζο, Πρωταθλητή Μαραθωνίου, την Καλλιόπη Σκαρπέτη, Πρωταθλήτρια 10.000μ και τον Αναστάσιο Παπούλια, Πρωταθλητή 5.000μ.

Tι συζητήθηκε

Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν η ουσιαστική στήριξη που απαιτείται, τόσο σε επίπεδο παροχής κινήτρων από την Πολιτεία για την ενασχόληση με τον αθλητισμό, όσο και σε επίπεδο συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών και των προπονητηρίων. Οι νέοι αθλητές τόνισαν πως μόνο μέσα από μια διαρκή στήριξη μπορούν να είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους και αυτό θα έπαιρνε ένα μεγάλο βάρος από τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ, παρ'ότι κορυφαίοι αθλητές με πολλές διακρίσεις στα αθλήματά τους, στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη να στηριχθεί το σύνολο των αθλητών που αφιερώνουν όλη τους την καθημερινότητα σε απαιτητική προπόνηση, ακόμη και αν θεωρούνται ερασιτέχνες και ανεξάρτητα από τα αθλητικά τους επιτεύγματα.





Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, συμφωνήθηκε αυτή να αποτελέσει την αρχή για μια κοινή προσπάθεια συνδιαμόρφωσης μιας πρότασης που στοχεύει στην παροχή κινήτρων για την ενθάρρυνση της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και στην καλλιέργεια αθλητικής παιδείας, πράγμα που αποτέλεσε και κεντρικό πυλώνα της καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ «Το σχολείο που θες» για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι νέοι που αφιερώνουν τη ζωή τους στον αθλητισμό αποτελούν ακριβώς τα πρότυπα που θέλουμε να αναδεικνύουμε προς τη νέα γενιά, ξεκινώντας φυσικά από το σχολείο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά και με τη στάση τους, το ήθος και την αφοσίωσή τους, μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για χιλιάδες παιδιά και εφήβους.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Σήμερα συναντήσαμε νέους ανθρώπους που έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις και τιμούν με κάθε τους προσπάθεια το εθνόσημο. Νέοι που έχουν αφιερώσει τη ζωή και την καθημερινότητά τους στον αθλητισμό. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό τους για να μπορούν να συνεχίσουν απερίσπαστοι να μας κάνουν όλους υπερήφανους. Και όχι μόνο στο πλευρό των παιδιών που έχουν ήδη διακριθεί και έχουν αναδειχθεί στα αθλήματά τους, αλλά σε κάθε αθλητή που επενδύει κάθε ώρα της ημέρας σε αυτό που αγαπάει τόσο πολύ. Όσο περισσότερα είναι τα κίνητρα και η στήριξη, τόσο περισσότερες επιτυχίες θα γνωρίσει ο ελληνικός αθλητισμός. Για όλους εμάς, αυτά τα παιδιά αποτελούν πηγή έμπνευσης. Με την αφοσίωση, την εργατικότητα και το ήθος τους αποτελούν πρότυπο για όλα τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό -και όχι μόνο- και είναι καθήκον μας να αναδείξουμε τα παραδείγματά τους.





Αυτή η συζήτηση είναι η αρχή ενός εκτεταμένου διαλόγου που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας πρότασης για τους αθλητές από τους ίδιους τους αθλητές. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος της ΟΝΝΕΔ, να μπορεί να είναι χρήσιμη για τους νέους, αναδεικνύοντας όλα όσα τους απασχολούν θέλοντας να τους βοηθήσει να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».