Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μίλησε στο «αέρα» του MEGA για την πορεία της πανδημίας, τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της και τις ελευθερίες που θα υπάρξουν, για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο. Μάλιστα, φορούσε μάσκα στο πλατό της εκμπομπής θέλοντας να περάσει το δικό του μήνυμα στους πολίτες.

«Είναι αριθμοί που πίσω τους βρίσκονται άνθρωποι» σημείωσε ο κ. Πλεύρης για το «μαύρο ρεκόρ» του αριθμού των νέων κρουσμάτων κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο, τονίζοντας ότι η επαφή του με τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι καθημερινή.

«Η επαφή με τον πρωθυπουργό υπάρχει πάντοτε, γιατί είμαστε σε μια συνεχή ενημέρωση. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να έχουμε ένα πλαίσιο πολύ καλής ιχνηλάτησης και ένα testing ώστε να βρίσκουμε τα κρούσματα» σημείωσε ο υπουργός υγείας, αναφέροντας ότι η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αυξημένη σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

«Όχι σε lockdown - Έχουμε μπει ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας»

«Δεν βρισκόμαστε στο 2020 όπου αντιμετωπίζαμε τις περιπτώσεις με lockdown και οριζόντιους περιορισμούς, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ένα μέσο, που είναι το εμβόλιο. Προφανώς και οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουμε και κολλάμε και νοσούμε, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι νοσούμε λιγότερο-και το πιο σημαντικό- νοσούμε χωρίς να χρειαζόμαστε σοβαρές νοσηλίες και χωρίς να μπαίνουμε σε ΜΕΘ» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, συμπληρώνοντας πως: «Έχουμε μπει ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας».

Και συνέχισε: «Εμείς είμαστε σε μια μέση κατάσταση στην εμβολιαστική κάλυψη. Δεν είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο τον οποίο θα επιθυμούσαμε και δεν είμαστε στις χώρες που έχουν φτάσει στο 80%», εξηγώντας ότι «αυτό οδηγεί στο ότι θα “κοκκινίζει” περισσότερο η χώρα και θα πιέζεται το σύστημα».

«Η επιλογή που έχουμε κάνει είναι ότι το εμβόλιο είναι η λύση. Πρέπει να εμβολιαστούμε» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα τύπου lockdown, αλλά θα εφαρμόσει «μέτρα ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί».

«Αντιθέτως, θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα σε μεικτούς χώρους, στους χώρους που υπάρχουν ανεμβολίαστοι. Όχι τιμωρητικά, αλλά γιατί οι ανεμβολίαστοι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν και νοσούν βαριά», κατέληξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.