Σταθερά διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δύο νέες δημοσκοπήσεις, της Pulse και της GPO.

Στη δημοσκόπηση της Pulse, η κυβέρνηση εμφανίζεται με προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ στην έρευνα της GPO προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 11 μονάδες.



Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται σταθερή στο ποσοστό της, ενώ ταυτόχρονα ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε κατά μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.




Σημαντική φαίνεται πως είναι η αύξηση στο ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, που λαμβάνει 8%, αυξάνοντας την εκλογική του επιρροή κατά 1,5 μονάδα, με τη δημοσκόπηση να πραγματοποιείται στο διάστημα ως και τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων, με ποσοστό 36,5%, έναντι του 24,5%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3%.



Στη δημοσκόπηση της Pulse οι ερωτηθέντες δηλώνουν σε ποσοστό 60% ανήσυχοι από την επιθετική στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.



Ταυτόχρονα, και σε συνάρτηση με το παραπάνω ερώτημα δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συντριπτικά υπέρ των συμφωνιών τάσσονται τόσο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όσο όμως και εκείνοι του ΚΙΝΑΛ. Μοιρασμένοι εμφανίζονται όσοι επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αναφορικά με τη συμφωνία με τη Γαλλία.

Προβληματισμός για τις ανατιμήσεις

Τον προβληματισμός τους για τις ανατιμήσεις των τιμών των προϊόντων και της ενέργειας εκφράζουν οι πολιτες στην ίδια δημοσκόπηση.



Στο ερώτημα αναφορικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 41%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ποσοστό 30% απαντά κανένας από τους δύο.



GPO για το Power Game: Στο 11% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στο powergame.gr, αποτυπώνει ότι η ΝΔ εμφανίζει αύξηση κατά 0,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 0,5%. Επίσης, στη συγκεκριμένη συγκυρία, το ΚΙΝΑΛ βλέπει να αυξάνονται τα ποσοστά του πάνω από μία μονάδα.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 7,1% (6% στη μέτρηση Σεπτεμβρίου), το ΚΚΕ 5,8% (6,2% τον Σεπτέμβριο), η Ελληνική Λύση 3,5% (3,4%), το ΜέΡΑ25 2,9% (2,9%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% (1,6%) και η Δημιουργία 1.1% (1,2%).

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε διψήφιο αριθμό (10,4%), ενώ οι λοιποί (άλλο κόμμα-λευκό, άκυρο-δεν θα ψηφίσω) 7,4%.



Κυριαρχία Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα στην οικονομία

 Κυρ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί σαφή υπεροχή στα ερωτήματα για το ποιος γνωρίζει καλύτερα τα θέματα της οικονομίας (45,7% έναντι 25,1% του Αλ. Τσίπρα), ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (43,7% έναντι 28,8%) και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα (50,4% έναντι 18,8%).