Χωρίς συγκεκριμένη στόχευση είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κοροναϊού λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στη χειρότερη στιγμή της πανδημίας ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει ημίμετρα για την αντιμετώπισή της και αποκαλύπτει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Μια κυβέρνηση που εδώ και καιρό έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση της πανδημίας. Με τις επιλογές της επιταχύνει την κατάρρευση του ΕΣΥ, τη στιγμή που οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται μέρα με τη ημέρα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για αντικρουόμενα μέτρα και φέρνουν ως παράδειγμα το γεγονός ότι οι πιστοί μπορούν να πηγαίνουν στους ναούς χωρίς rapid test ενώ για να πάνε να φάνε ή να πιούν ένα καφέ θα πρέπει να κάνουν τεστ.

Ακόμα επισημαίνουν ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δεν έκανε καμία αναφορά στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς που είναι μια βασική εστία εξάπλωσης της πανδημίας αλλά ούτε και στα σχολεία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο έχουμε βρεθεί και μπροστά στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας απαιτείται ένα συνολικό restart σε όλα τα επίπεδα. Και στην υγειονομική στρατηγική και στην επιστημονική εποπτεία της διαχείρισης και στην αξιόπιστη παρέμβαση στην κοινή γνώμη για να πείσουν και να καταφέρουμε να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού».

Πρόσθεσε δε ότι «σε όλα τα επίπεδα χρειάζεται μια νέα αρχή, μια επανεκκίνηση και κατά την άποψή μου θα ήταν καίριας σημασίας μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να συζητηθεί η έκτακτη συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε σήμερα και την ανάγκη μιας διεξόδου».

Αναφερόμενος ακόμα στην επιστημονική επιτροπή ανέφερε ότι «η επιτροπή συχνά εργαλειοποιήθηκε, συχνά αγνοήθηκε και αυτή την περίοδο κατά την άποψή μου συνειδητά η κυβέρνηση, ειδικά μετά το καλοκαίρι την έχει βάλει στην άκρη και έχει ειπωθεί δημόσια αυτό και από τον υπουργό Υγείας. Ακούν τους επιστήμονες αλλά έως εκεί».

«Δεν αμφισβητεί κανείς την επιστημονική εγκυρότητα ούτε το κύρος ούτε την αξιοπιστία της πλειονότητας των μελών της επιτροπής. Αν υπάρχει πρόβλημα, είναι στο ότι σαν σώμα πολλές φορές αποδέχθηκαν αυτόν τον ρόλο, είναι γνωστό ότι πολλές φορές βρέθηκαν σε μια κατάσταση, που καλούνταν εκ των υστέρων να νομιμοποιήσουν επιστημονικά προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις» υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.