Φουντώνει η εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. ενόψει της εκλογής ηγεσίας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 12 του ίδιου μήνα. 

Σημείο αιχμής τα σενάρια των συνεργασιών, με τους υποψήφιους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ να ανεβάζουν τους τόνους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο MEGA έβαλε εκ νέου τέλος στις συζήτησεις περί συμπόρευσης με τη Νεα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι λένε τέτοια πραγματάκια είναι με τον κ. Τσίπρα που βλέπει τη δική μου εκλογή ως κάτι κακό για τον ίδιον και καλά κάνει και το βλέπει , δεν τον συμφέρει η δική μου εκλογή και το λέω ρητά, γιατί εμείς θα ανεβαίνουμε και αυτός θα πέφτει», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο MEGA Σαββατοκύριακο.

Αιχμές για τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης

Παράλληλα άφησε νέες αιχμές για τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης χωρίς ωστόσο να κάνει ονομαστική αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Τώρα όμως έχουμε κάποιους υποψηφίους που μιλούν με τους όρους του κ. Τσίπρα, δηλαδή μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση. Αυτό εγώ το απορρίπτω».


Στην Κρήτη ο Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε περιοδεία στην Κρήτη και παραχώρησε ομιλία στη Σητεία. Ο πρωήν πρωθυπουργός τονίζει στο «Βήμα της Κυριακής» ότι επιδίωξή του είναι το Κίνημα Αλλαγής αν γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

«Κυρίαρχο ζήτημα πρέπει να είναι η συζήτηση για το πού θέλουμε να πάει η Ελλάδα, όχι τα παιχνίδια μοιρασιάς της εξουσίας. Άλλωστε η οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης δεν απαντάται με συνεργασίες κομμάτων και συμφωνίες ηγετών, αλλά μόνο μέσα από τη συστράτευση όλων των δημοκρατικών προοδευτικών πολιτών», δήλωσε.

Την ίδια ώρα δυναμική αναμέτρηση αποτυπώνει η πρώτη μεγάλη πανελλαδικη δημοσκόπηση της GPO για τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Στο ερώτημα για ποιον υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ειναι πιο πιθανο να ψηφίσουν όσοι σίγουρα ή μάλλον θα πάνε στην κάλπη:

-Τον Ανδρέα Λοβέρδο απαντά το 28.8%

-Τον Γιώργο Παπανδρέου το 25.2%

-Τον Νίκο Ανδρουλάκη το 24.7%

-Τον Παύλο Χρηστίδη το 6.2%

-Τον Παύλο Γερουλάνο το 4.3%

-Τον Χάρη Καστανίδη το 4.1%

Όσον αφορά στη δεξαμενη των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ το 27,2% απαντά ότι το πιο πιθανό είναι ότι θα ψηφίσουν τον Ανδρέα Λοβέρδο.

-Το 25,8% τον Γιώργο Παπανδρέου

-Το 25,4% τον Νίκο Ανδρουλάκη

-Το 6,2% τον Παύλο Χρηστίδη

-Το 4,3% τον Παύλο Γερουλάνο

-Το 3,7% επιλέγει τον Χάρη Καστανίδη



Ομιλία στην Κόρινθο ο Ανδρουλάκης

Ομιλία στην Κόρινθο πραγματοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Παναγιώτης Βλάχος ανακοίνωσε την παραίτησή του από γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ καθώς δήλωσε τη στήριξή του στον ευρωβουλευτή.

«Προτεραιότητά μου είναι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές στην πολιτική ζωή της χώρας. Και αυτό δεν θα γίνει λοξοκοιτώντας προς τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κοιτάζοντας μπροστά», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχουμε καμιά ιδεολογική συγγένεια με τον χώρο της ΝΔ για να στήνουμε κυβερνήσεις συνεργασίας; Όχι. Και δεύτερον σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σας πω ότι λείπει το στοιχείο της εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης.

«Η υποψηφιότητά μου είναι θέτει ως προτεραιότητα την αποκέντρωση της εξουσίας. Βλέπετε εσείς κάποιο κόμμα που είναι διατεθειμένο να αποποιηθεί εξουσία;», είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που θα διευθετήσει μεταξύ άλλων και το ζήτημα των debates των 6 υποψηφίων.