Επίθεση σε ένα τμήμα της αντιπολίτευσης και ιδίως της αριστεράς, που όπως είπε δεν χάνει ευκαιρία προκειμένου να ασκήσει κριτική με μηδενιστική διάθεση στην ελληνική αστυνομία, εξαπέλυσε από τη βουλή ο Λευτέρης Οικονόμου.

 Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απηύθυνε κάλεσμα στο κοινοβούλιο να «μην αναπαράγονται υπαινιγμοί για την δημοκρατικότητα της αστυνομίας».

 «Είναι λυπηρό ότι μέρος της αντιπολίτευση σε κάθε ευκαιρία επιτίθενται με μηδενιστική διάθεση στον αστυνομικό και κάνουν πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο 50’ και το 60’», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «η έννοια του δικαιωματισμού, όπως την εννοούν κύκλοι της αριστεράς αγιοποιεί τον εγκληματία. Προσβλέπει σε κοινωνικό διχασμό και πόλωση σε κάθε ευκαιρία. Επιχειρούμε για μια καλύτερη αστυνομία και περισσότερη ασφάλεια, μεγαλύτερη επιχειρησιακή ικανότητα. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι εγκληματίας, αποστολή του είναι να τον μάχεται».

 Αναφερόμενος στο περιστατικό του Περάματος με το θάνατο του νεαρού Ρομά, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο ο δικαστικός όσο και ο πειθαρχικός έλεγχος. «Στο στάδιο αυτό δεν διατυπώνεται καμία ασφαλής κρίση. Είναι ένα τραγικό συμβάν που πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά», είπε ο υπουργός.

 Αφορμή για τις αναφορές του υπουργού αποτέλεσε η ερώτηση του βουλευτή του Μέρα25, Κ. Γρηγοριάδη ο οποίος γι’ ακόμα μια φορά αναφέρθηκε σε περιστατικά αστυνομικής βίας, καταγγέλλοντας τις ακολουθούμενες μεθόδους.