Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιόρτασε τα 30 χρόνια παρουσίας και τίμησε τον ιδρυτή του Χρήστο Λαμπράκη με ένα λαμπρό γκαλά όπερας με τη Marlis Petersen.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η υπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η πρέσβης της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προσωπικότητες της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας, άνθρωποι παλαιότεροι και νέοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και πλήθος φιλόμουσων Αθηναίων πρεβρέθηκαν, απήλαυσαν και καταχειροκρότησαν τις ερμηνείες της εξέχουσας σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν και τους Μουσικούς της Καμεράτας, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο.

Ειδικότερα, η πολυβραβευμένη σοπράνο, λάτρης της Ελλάδας, δήλωσε συγκινημένη για τη συμμετοχή της σε αυτή την επετειακή βραδιά όπου συνδυάστηκε η φωνή της σοπράνο με τον πλούσιο ήχο ενός ορχηστρικού συνόλου και με την ατμοσφαιρική απλότητα της πιανιστικής συνοδείας του Matthias Lademann. (Η Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκε το 1991, με πρωτοβουλία του Χρ. Λαμπράκη).
Η Μάρλις Πέτερσεν επέλεξε να προσφέρει στο ελληνικό κοινό μερικές από τις πιο γοητευτικές σελίδες του λυρικού ρεπερτορίου: arie antiche, αποσπάσματα από διάσημες όπερες του Haendel, τραγούδια, αλλά και άριες κοντσέρτου και τραγούδια για φωνή και πιάνο του Mozart και άλλων συνθετών.
megaro
Σημειώνεται πως ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, μαέστρος και σολίστ στο τσέμπαλο, απευθυνόμενος στο κοινό με αφορμή τα 30 χρόνια του Μεγάρου και τη σημασία τους, τόνισε ότι το σημαντικότερο επίτευγμά του ήταν ότι δημιούργησε το κοινό που χρειάζονται οι μουσικοί για να εμπνευστούν και να ακουστούν, και το κοινό, ενθουσιασμένο, ανταποκρίθηκε με μεγάλη θέρμη στην ιδιαίτερα ανθρώπινη βραδιά.

Μετά το θάνατό του μεγάλου ιδρυτή, η κατάμεστη αίθουσα με την υπέροχη ακουστική που πήρε το όνομα του ιδρυτή του Μεγάρου το 2010, απέτισε φόρο τιμής στη μεγάλη κληρονομιά που άφησε δημιουργώντας έναν άρτιο χώρο, ανοίγοντας τον υπέροχο κόσμο της όπερας και της κλασικής μουσικής στο ευρύ κοινό και εισάγοντας μια νέα εποχή στην πολιτιστική ζωή της χώρας, έργο που συνεχίζεται με νέα πλέον πνοή χάρη στην πολύτιμη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Gala όπερας πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού World in Harmony.