Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε ξεκάθαρα, για ακόμη μια φορά και παρά την έκρηξη των κρουσμάτων,  ότι δεν πρόκειται να γίνει ξανά ούτε τοπικό, ούτε γενικό lockdown. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι «αν χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα θα αφορούν και πάλι τον περιορισμό της πρόσβασης των ανεμβολίαστων σε διάφορους χώρους».

Στο ερώτημα τι θα πράξει η κυβέρνηση εάν οι ειδικοί εισηγηθούν την επιβολή lockdown ο υπουργός απάντησε ότι «η επιτροπή είναι ένα όργανο εισηγητικό και πως τα μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την επιτροπή, θα κινούνται στην κατεύθυνση του ελέγχου της κινητικότητας και της δραστηριότητας των ανεμβολίαστων και όχι της τιμωρίας των εμβολιασμένων που νοσούν λιγότερο».

«Έσχατο μέτρο»

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων εάν εντός της εβδομάδας δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση που έχει απευθυνθεί για να ενταχθούν στο σύστημα με κίνητρα.

Χαρακτήρισε μάλιστα την επίταξη υπηρεσιών «έσχατο μέτρο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα λυθεί εντός της εβδομάδας με καλή συνεργασία.

«Μόνο αν εμβολιαστούν»

Για το ανεμβολίαστο προσωπικό στα νοσοκομεία που βρίσκεται σε αναστολή ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι «δεν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους παρά μόνο εάν εμβολιαστούν». Επίσης, τόνισε ότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι διαχειρίσιμη και αποκάλυψε ότι ο επόμενος σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας προβλέπει τη μετατροπή μικρότερων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη σε Covid.