Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τους τρόπους περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, ο ίδιος μίλησε για την πιθανότητα λήψης πρόσθετων μέτρων περιορισμού των ανεμβολίαστων ανάλογα με τις επιδημιολογικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα αποκλεισμού τους από την εστίαση ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο καθολικού lockdown, τονίζοντας ότι τα υπό εξέταση μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση έχουν ως στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων, που έχουν πιθανότητες να νοσήσουν από κοροναϊό αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν. Παράλληλα, εξέφρασε ακόμα, την ικανοποίησή του από την εφαρμογή των νέων μέτρων, λέγοντας ότι «ξεκόλλησαν» τη πορεία των εμβολιασμών καθώς έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ραντεβού πρώτης δόσης.

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Στο «καυτό ζήτημα» των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι με εξαίρεση τους υγειονομικούς, το εν λόγω μέτρο δεν υφίσταται πουθενά στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι σε ένα δημοκρατικό κράτος κανείς δεν μπορεί να εμβολιάσει κάποιον με το ζόρι. Παράλληλα, κατηγόρησε για υποκριτική στάση αφενός μεν το ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου το ΚΙΝΑΛ, «που ναι μεν μιλάει για υποχρεωτικότητα, ενώ δεν ψήφισε τη ρύθμιση για τους υγειονομικούς».

Στο ζήτημα των υγειονομικών, επισήμανε ότι από τους 11.000 ανεμβολίαστους οι 6.000 τέθηκαν από το Σεπτέμβριο σε αναστολή, χωρίς να έχουν γυρίσει ακόμη στις δουλειές τους. «Για φανταστείτε τώρα να πάμε να κάνουμε πχ υποχρεωτικό εμβολιασμό στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί έχεις 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστους και αν βάλεις το ίδιο μέτρο πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή. Εσείς θα παίρνατε την ευθύνη;» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Σιγκαπούρης να μην καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πιστεύει πως το κράτος οφείλει να προσφέρει νοσοκομειακή κάλυψη σε κάθε ασθενή. Πρόσθεσε ότι ο κοροναϊός έχει θέσει ορισμένα ηθικά διλήμματα που η Σιγκαπούρη προσπαθεί να αντιμετωπίσει με σκληρό τρόπο, καθώς «έχουμε για πρώτη φορά ανθρώπους που οι ίδιοι επιλέγουν να ασθενήσουν, δεν τους ασθενεί ο ιός μόνος του, είναι σαν να το επιδιώκουν».