Έμμεσή απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ότι θέλει τον πρόεδρο της παράταξης να τον εκλέξουν άνθρωποι που πιστεύουν ιδεολογικά στον χώρο μας και όχι τρίτες δυνάμεις που ανήκουν κατά συνείδηση στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ», έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Πάτρα. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο,  πως σχολιάζει το ενδεχόμενο ότι οργανώνεται συμμετοχή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, με σκοπό να τον καταψηφίσουν, υπερψηφίζοντας άλλη υποψηφιότητα, απάντησε ως εξής:

«Οσοι προσέλθουν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ευπρόσδεκτοι και τους καλωσορίζω. Θα συμβάλουν στην μετατροπή της 5ης Δεκεμβρίου σε γιορτή της Δημοκρατίας και εμμέσως θα ενισχύσουν την προοπτική να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα μεγάλο κόμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές». Είναι προφανές ότι σε αυτήν την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συμμετοχής, πρέπει να συμβάλουν όλοι οι υποψήφιοι. Αυτό άλλωστε ήταν ο στόχος της άμεσης και ελεύθερης εκλογής που πρώτοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ καθιερώσαμε από το 2004».