Στην αντεπίθεση πέρασε ο βουλευτής της ΝΔΦίλιππος Φόρτωμας όταν άκουσε στην Επιτροπή περιφερειών της Βουλής τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλη και Αγ. Τόλκα να κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο που αντιμετώπισε την Ολλανδή δημοσιογράφο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο βουλευτής Κυκλάδων έβαλε σε σειρά και τάξη τα πράγματα, λέγοντας πως οφείλουμε μια απάντηση στην αντιπολίτευση σε όλα αυτά που ακούστηκαν για το θέμα.

«Όταν ακούμε κάποια πράγματα πρέπει και να απαντάμε, γιατί είμαστε σε μια παράταξη και σε ένα κόμμα και είμαστε κυβερνητική πλειοψηφία και το οφείλουμε γιατί στηρίζουμε έναν πρωθυπουργό. Και αυτά τα οποία λέγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση θίγουν έναν θεσμό και όχι ένα πρόσωπο και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό», είπε.

Ο Φ. Φόρτωμας τόνισε: «Θεωρώ χρέος μου ως βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας να υπάρχει μια απάντηση σε όλα αυτά τα οποία ακούσαμε. Αυτό θεωρώ ότι είναι χρέος μας. Πρέπει να καταλάβει η αξιωματική αντιπολίτευση, αν δεν το έχει καταλάβει, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και του ελληνικού λαού και αν υπάρχει προσβολή προς το πρόσωπό του υπάρχει προσβολή προς τον θεσμό και αν προσβάλλεται, προσβάλλουν το λαό και τις πράξεις του, όποιος και αν το κάνει και δεν είναι προσβολή προς το πρόσωπό του».

Και συνέχισε: «Άρα διάφορες κινήσεις προβοκατόρικες ή κάποιοι δημοσιογράφοι δήθεν δικαιωματιστές, θα έλεγα πως όλα αυτά τα οποία γίνονται είναι εργαλειοποίηση από την αξιωματική αντιπολίτευση και νομίζω ότι στο ζήτημα αυτό συνολικά πρέπει να είμαστε μαζί, ενωμένοι και δεν χωρούν κομματικές παρωπίδες όπως βλέπουμε από την αντιπολίτευση» είπε ο βουλευτής και συμπλήρωσε πως: «αν στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι ο πρωθυπουργός έχασε την ψυχραιμία του, εύχομαι να το κάνει πολύ συχνότερα».