«Ο πρωθυπουργός σέβεται τους θεσμούς. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα υποβάλει αίτημα για σύσταση δεύτερης εξεταστικής επιτροπής. Θα είμαστε εκεί! θα κληθούν όλοι οι μάρτυρες που πρέπει απ’ όλους τους χρονικούς ορίζοντες. Η αντίληψη περί διαφάνειας και ακεραιότητας από τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αλά καρτ μόνο όταν τον ωφελεί» αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής τις προθέσεις της πλειοψηφίας αναφορικά με τη διερεύνηση υποθέσεων χειραγώγησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι διατυπωμένη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να γίνει δεκτή από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. « Η δική μας πρόταση που φάνηκε να τη δέχεται ο κ. Τσίπρας, να υπάρξει μια ουδέτερη πρόταση που να μην είναι εριστική και επιθετική όπως η παρούσα, αυτή η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή! Επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει μόνο τη δική μας περίοδο! Για τη δική του δεν θέλει! Για το λόγο αυτό η πρόταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τη ΝΔ. θα ήταν η λήψη του αιτουμένου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα,τόνισε πως «η πρόταση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προσβλητική προς τους πολίτες και ειδικότερα προς τους δημοσιογράφους. Όταν γράφετε στην πρότασή σας για παραπλάνηση των πολιτών για την εξέλιξη των πολιτικών τάσεων και για επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης, θεωρείται ότι οι πολίτες είναι αγέλη;»

Δεν έχω σχέσεις με κανέναν δημοσιογράφο

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε επίσης για κλονισμό της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα. Και μας τα λέει αυτός που κατεδάφισε την εμπιστοσύνη στο κράτος. Σήμερα ο κ. Τσίπρας κατέστη αγωγός χυδαιότητας. Ανέφερε ότι εγώ σχετίζομαι με δημοσιογράφους. Το θεωρώ ντροπή για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διοχετεύει εδώ, στο ναό της δημοκρατίας, τέτοιου είδους χυδαιότητες. Να του πω λοιπόν μία και καλή ότι εγώ δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις με κανέναν δημοσιογράφο, παρά μόνο τυπικές σχέσεις με τους εκπροσώπους του Τύπου. Εγώ ίδιος έχω υποβάλει μήνυση κατά συγκεκριμένου δημοσιογράφου που ανέφερε και δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι όλοι όσοι μίλησαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν το πόσο ”άδικη” ήταν η κατανομή της καμπάνιας ενημέρωσης, επειδή δεν πήρε χρήματα η εφημερίδα Documento. Αυτό ακούμε συνέχεια σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως η παρούσα πρόταση στη Βουλή, είναι αποτέλεσμα της επιπλέον δυνατότητας που έδωσε η ΝΔ στην συνταγματική αναθεώρηση στην αντιπολίτευση για κοινοβουλευτικό έλεγχο. «Είχατε την ευκαιρία να την ενεργοποιήσετε! Το πράξατε όμως εν τέλει στη περίπτωση αυτή ως ένα δείγμα πολιτικού καιροσκοπισμού! Το ζήτημα αυτό είναι απολύτως έωλο! Έχουμε κατατεθεί έγγραφα έχει απολύτως εξαντληθεί, δεν έχει νόημα αλλά το φέρνετε τώρα! Η πρόταση αλλά και η ομιλία Τσίπρα ξεκίνησε με 10λεπτο λόγο για το τι συμβαίνει στην Αυστρία. Αλήθεια αν δεν είχε γίνει δεν θα είχατε τη πρόταση; Αυτό είναι πολιτικός αριβισμός και τίποτα άλλο», τόνισε και άφησε αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ πως με τη στάση του υπονομεύει την εμβολιαστική εκστρατεία.

«Εδώ η αντιπολίτευση αναλαμβάνει να είναι στη πρώτη γραμμή αμφισβήτησης την ίδια επιχείρηση ενημέρωσης και εμβολιασμού για τη δημόσια υγεία. Ναι ή όχι στην ενημέρωση του κοινού για εμβολιασμό και νόσηση! Πείτε το κατηγορηματικά», είπε και συνέχισε «ναι ή όχι στον εμβολιασμό τον ίδιο! Πριν από λίγο άκουσα, με απορία τον κ. Τσίπρα να μας μέμφεται γιατί λέγατε ότι το εμβόλιο σώζει ενώ σήμερα εμβολιασμένοι νοσούν! Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να κινδυνολογούμε για εμβολιασμένους; Αντιλαμβανόμαστε;».