Μετ' επιτάσεως αναμένεται να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO, στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο ζήτημα, μετά το κομβικό βήμα που έγινε τον Σεπτέμβριο από την Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης.

«Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Λονδίνο να επανενωθούν με το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκεται στην Αθήνα», θα τονίσει ο πρωθυπουργός όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Επίσης, θα ζητήσει διάλογο για το ζήτημα αυτό με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. «Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή από αυτή για την επιστροφή του τμήματος που λείπει και την επανένωση Γλυπτών του Παρθενώνα, στη γενέτειρά τους, την Ελλάδα», θα τονίσει ο κ.Μητσοτάκης, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές.