Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, τα μέτρα για την πανδημική ανάσχεση που έχει λάβει η κυβέρνηση αλλά και την οικονομία μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης στο ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε, αναφερόμενος στην περίπτωση επιπρόσθετων μέτρων για τους ανεμβολίαστους και την εστίαση, «δεν θέλουμε να ξανακλείσει συνολικά η οικονομία», ενώ συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες και στηρίζεται στις απόψεις των ειδικών. «Εναρμονιζόμαστε με αυτά που γίνονται στην Ευρώπη», ανέφερε συγκεκριμένα.

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως ένας εκ των βασικών στόχων της κυβέρνησης είναι η επέκταση των εμβολιασμών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι σε γενικές γραμμές «η Ελλάδα δεν έχει πάει περισσότερο άσχημα από τον μέσο όρο της ΕΕ». Αναφορικά με το ενδεχόμενο μέτρων, είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες.

Για τα μέτρα χαλάρωσης που ζητά η εστίαση, επισήμανε ότι είναι πλήρως αντίθετο στην λογική αυτού του διαστήματος, λόγω και της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης. «Είναι ένας από τους κλάδους που βεβαίως επλήγη, αλλά έχει πάρει μαζί με τον τουρισμό τα περισσότερα αντισταθμιστικά. Έχουν δοθεί 42 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας», τόνισε.