Εκτενή συζήτηση επί 20 λεπτά σε θερμό κλίμα είχε πριν από λίγο στην πλατεία Συντάγματος με τους εκπροσώπους της εστίασης ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Στη διάρκεια του διαλόγου τέθηκαν επιτακτικά τα ζητήματα του κλάδου με μεγάλη έμφαση στην επιστρεπτέα προκαταβολή, την ανάγκη για συνέχιση της επιδότησης ενοικίου και τα πρόστιμα, θέμα το οποίο έχει συζητηθεί εκτενώς και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι η εστίαση πλήττεται με τους νέους περιορισμούς. Ανέφερε ωστόσο ότι ήδη αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των επιχειρηματιών. Ο υπουργός συνομίλησε με όλους, ωστόσο δεν έλειψαν τα παράπονα από ορισμένους ιδίως κατά την αποχώρησή του.

Δείτε τις εικόνες

Γεωργιαδης_-_Απεργια_-_Εστιαση__2_
Γεωργιαδης_-_Απεργια_-_Εστιαση__3_
Γεωργιαδης_-_Απεργια_-_Εστιαση__4_
Γεωργιαδης_-_Απεργια_-_Εστιαση__5_
Γεωργιαδης_-_Απεργια_-_Εστιαση__6_
Γεωργιαδης_-_Απεργια_-_Εστιαση__7_
Γεωργιαδης_-_Απεργια_-_Εστιαση__8_
Γεωργιαδης_-_Απεργια_-_Εστιαση__1_

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

Ένταση επικράτησε νωρίτερα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι διαμαρτύρονται στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας στην εστίαση.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν από τη Βασιλίσσης Σοφίας προς τα «λουλουδάδικα» δίπλα στη Βουλή. Εκεί εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από τους διαδηλωτές και να σημειωθεί ένταση.

Στις 12:00 αντιπροσωπεία του κλάδου θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

Δείτε τις εικόνες

Απεργια_εστιαση__5_
Απεργια_εστιαση__6_
Απεργια_εστιαση__7_
Απεργια_εστιαση__8_
Απεργια_εστιαση__9_
Απεργια_εστιαση__1_
Απεργια_εστιαση__2_
Απεργια_εστιαση__3_
Απεργια_εστιαση__4_