Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, διετύπωσε μία πολύ προωθημένη όσο και εύλογη πρόταση, σύμφωνα με την οποία πρέπει να αφαιρείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους πολίτες εκείνους οι οποίοι δεν έχουν λάβει μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού.

Πρόκειται για μία πρόταση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί επισήμως στο προσεχές συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε., συζητείται ήδη διευρωπαϊκά σχεδόν από όλες τις κυβερνήσεις της ηπείρου, ενώ, με αυτή την πρότασή του, ο Νίκος Φίλης “συνάντησε” τον ανάλογο προβληματισμό της βουλευτή της Ν.Δ., Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έσπευσε, μάλιστα, να την καλωσορίσει δημοσίως και μετ’ επαίνων.

Η πρόταση του Νίκου Φίλη βρίσκεται, πράγματι, μέσα στους προβληματισμούς και τις σχετικές σκέψεις κάθε καλοπροαίρετου πολίτη της χώρας μας.

Ποια ήταν η αρνητική έκπληξη; Η αρνητική έκπληξη στο εν λόγω θέμα ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Ήρθε από τον πρώην υπουργό Υγείας και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, οποίος ερωτήθη σχετικά, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της δημοσιογράφου, Νίκης Λυμπεράκη, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, το βράδυ της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου.

- “Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει, συζητείται ακόμη στην Ε.Ε.”…

Αυτή ήταν η αναπάντεχη απάντηση από τον Ανδρέα Ξανθό και καταλάβαμε όλοι μας ότι ο πρώην υπουργός Υγείας θέλησε να στείλει, μάλλον, ένα εσωκομματικό μήνυμα σε όλους εκείνους τους συντρόφους του, οι οποίοι προχωρούν σε πρωτοβουλίες, προτάσεις και παρεμβάσεις σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας, χωρίς να ενημερώνουν, τουλάχιστον, τον αρμόδιο τομεάρχη Υγείας του κόμματος, δηλαδή τον ίδιον τον Ανδρέα Ξανθό.

Περισσότερο μία εσωκομματική βολή εξαπέλυσε, με την ως άνω απάντησή του, ο Ανδρέας Ξανθός, παρά μας είπε την πραγματική άποψή του για την ουσία της πρότασης του Νίκου Φίλη...