Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
vouli_eksetastiki
Πολιτική

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ανοίγει «αυλαία» η Εξεταστική - Σε ζωντανή μετάδοση οι εργασίες για γκάλοπ και κονδύλια

Όπως μας ανέφεραν κοινοβουλευτικοί παράγοντες από το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν σκοπό όλα όσα θα ακουστούν και ειπωθούν

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ανοίγει η «αυλαία» των εργασιών της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει την «επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», την οποία πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 142 θετικές ψήφους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η εξεταστική Επιτροπή θα συνεδριάζει, 3 φορές την εβδομάδα να σκοπό να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να εκδώσει το πόρισμα της πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στις πρώτες συνεδριάσεις τα μέλη θα ασχοληθούν με διαδικαστικά ζητήματα και στην συνέχεια με τους προτεινόμενους μάρτυρες που κάθε κόμμα θα υποβάλει.

Δείτε εδώ - Βουλή: Αυτές είναι οι «ομάδες» που κατεβαίνουν στην «μάχη» της Εξεταστικής - Πόσους βουλευτές θα διαθέσει το κάθε κόμμα

Όπως μας ανέφεραν κοινοβουλευτικοί παράγοντες από το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν σκοπό όλα όσα θα ακουστούν και ειπωθούν να μην μείνουν κεκλεισμένων των θυρών αλλά «βγουν στο φως» ώστε  ο κόσμος να ακούσει και να διαμορφώσει άποψη για το θέμα. 

Ούτε διαρροές, ούτε κατευθυνόμενη ενημέρωση. 

Έτσι αποφασίστηκε  οι συνεδριάσεις της εξεταστικής Επιτροπής, οι καταθέσεις των πρόσωπων που θα κληθούν να μιλήσουν για το θέμα της χειραγώγησης κοινής γνώμης, τα γκάλοπ και τα κονδύλια, να μεταδοθούν ζωντανά από τον Τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.