Την ερώτηση 26 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την τοποθέτηση Προϊστάμενων των Διευθύνσεων και των Τμημάτων του Σταδίου, σχολίασε η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Η κ. Τσιλιγκίρη, μιλώντας στον Δημοτικό Ρ/Σ Κανάλι Ένα 90,4 Fm, υπογράμμισε ότι «στις 2 Μαρτίου του 2021 πραγματοποιήθηκε Υπηρεσιακό Συμβούλιο», συμπληρώνοντας πως η Διοίκηση του Σ.Ε.Φ. έχει διατηρήσει τους ίδιους Προϊσταμένους Διευθύνσεων από το 2017 έως και σήμερα.

«Μας εγκαλούν, γιατί διατηρήσαμε, εν καιρώ πανδημίας μάλιστα, τους Προϊσταμένους που διόρισε το ίδιο τους το κόμμα. Αλήθεια, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει για αυτήν την ερώτηση στη Βουλή. Γιατί, πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία», τόνισε εμφατικά.

Εν συνεχεία, αναρωτήθηκε αν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έχουν ξεχάσει ότι όλη η χώρα ήταν σε αναστολή λειτουργίας. Κυριολεκτικά πρέπει να είναι από άλλη χώρα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Βασικά, μάλλον, πρέπει να είναι από άλλον πλανήτη, γιατί ολόκληρη η Γη περνάει μία από τις μεγαλύτερες πανδημίες ιστορικά. Να τους υπενθυμίσω ότι υπάρχει αναστολή προθεσμιών και λειτουργιών για 11 μήνες λόγω της πανδημίας. Πρώτος στόχος για τη Διοίκησή μας ήταν και είναι να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων και των ελάχιστων χρηστών του. Κάτι που πετύχαμε στο 100%».

Η κ. Τσιλιγκίρη συνέχισε, λέγοντας ότι «με αυτούς τους προϊσταμένους ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε, και με μόνο το 30% του ανθρώπινου δυναμικού πετύχαμε πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, άρα και διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των χρηστών, ενώ ταυτόχρονα, και ενώ είχαμε 65% μείωση από ιδία έσοδα λόγω της πανδημίας καταφέραμε να “ξυπνήσουμε” το ΣΕΦ, να το βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης, να διαφυλάξουμε τις θέσεις όλων των εργαζομένων για το μέλλον εξασφαλίζοντας νέες εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες θα αυξήσουν τα ίδια έσοδα του Σταδίου».

Κατόπιν, η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ρώτησε προς τους 26 Βουλευτές σχετικά με το «πότε είχε υπογραφεί και πότε είχε λήξει η τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς και για πόσο καιρό επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε και οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν στον αέρα. Η απάντηση είναι απλή. Αυτή η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπεγράφη επί δικής μας Διοικήσεως».

«Καλώ λοιπόν όσους υπέγραψαν αυτήν την ερώτηση, να έρθουν οι ίδιοι στο ΣΕΦ και να κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο, αφού πρώτα περπατήσουν μαζί μας στο ΣΕΦ και μαζί με αυτούς τους εργαζομένους που οι ίδιοι απαξιώνουν που οι ίδιοι διόρισαν», κατέληξε χαρακτηριστικά.