Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε ακόμη μια ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις του κοροναϊού, προβλέποντας εκατόμβη νεκρών και ειρωνευόμενος τη φράση Μητσοτάκη ότι «το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο» κατά της υγειονομικής κρίσης. 

«Τριακόσια διαγγέλματα να κάνεις Μητσοτακη επιμένοντας στις ίδιες μπούρδες της ατομικής ευθυνης και «του μοναδικού όπλου του εμβολίου», γράφει με το γνωστό ύφος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τον αριθμό των θανάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, με την κυβέρνηση να απαντά ότι στηρίζει τους αντιεμβολιαστές.

«Η πανδημία αφορά και εμβολιασμένους και ανεμβολιαστους. Την μετάλλαξη δεν την πιάνουν τα εμβόλια όπως σας λέγαμε εδώ και ένα χρόνο», σημπληρώνει σε άλλο σημείο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Οικονόμου: Επιμένει να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές - Να τον αποδοκιμάσει δημόσια ο Τσίπρας

Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει δημόσια τον πρώην υπουργό του.

«Την ώρα που σχεδόν 9 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ο κ. Πολάκης αμφισβητεί τους επιστήμονες και επιμένει να στηρίζει τους αντιεμβολιαστές. Στον κ. Τσίπρα απομένει μια επιλογή: να τον αποδοκιμάσει δημόσια. Αν δεν το πράξει, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Με σύμβουλο και συνεργάτη τον κ. Πολάκη, στον οποίο είχε εμπιστευθεί τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην κυβέρνησή του, γίνεται αντιληπτό πώς θα διαχειριζόταν την πανδημία», αναφέρει η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου.